Sort by
Sort by

Šuma i deforestacija - što Nestlé poduzima?

Deforestacija


Godine 2010. Nestlé je sklopio obvezu sprječavanja deforestacije šuma (pdf, 28Kb), koja navodi da Nestlé proizvodi neće biti povezani s deforestacijom. Ova obveza obuhvaća sve sirovine koje se koriste za proizvodnju Nestlé proizvoda i ambalaža.

Nestlé ima trajno partnerstvo s globalnom neprofitnom organizacijom – zakladom Earthworm kako bi osigurao odgovorno nabavljanje palminog ulja, celuloze i papira.

Godine 2013., u partnerstvu s nevladinom organizacijom Conservation International, Nestlé je razvio smjernice za praćenje i ilustriranje područja s najvećim rizikom od deforestacije.

Godine 2014., Nestlé se pridružio brojnim tvrtkama u podržavanju Global Forest Watch (GFW), transparentne internetske kartografske aplikacije koja pruža podatke o tome što se događa u šumama diljem svijeta.

Od 2018. godine Nestlé koristi Starling, satelitsku uslugu koji su razvili Airbus i zaklada Earthworm, za praćenje 100% vlastitih globalnih lanaca opskrbe palminim uljem.

U ožujku 2019. Nestlé je pokrenuo svoj početni Akcijski plan (pdf, 580Kb) u okviru Inicijative za kakao i šume, kako bi se zaustavila deforestacija šuma i potaknula obnova šume u kakao. Taj plan uključuje niz obveza i aktivnosti za potporu zaštiti i obnovi šuma, održivoj proizvodnji kakaa i angažmanu zajednice i socijalnoj uključenosti.