Sort by
Sort by

Chef Mario Mihelj osmislio šest jedinstvenih plant – based recepata

Nestlé je u suradnji sa chefom Marijem Miheljem predstavio jednostavne i nutritivno bogate recepte u kojima su korištene isključivo namirnice biljnog podrijetla

chef mario mihelj predstavlja svoj plant based recept
Natrag na objave za medije

Zagreb, 7. rujna 2022. – Posljednja istraživanja koja su promatrala utjecaj plant – based prehrane na zdravlje pokazala su smanjenje rizika koronarnih bolesti srca za 40 posto, cerebrovaskularnih bolesti za 29 posto te dijabetesa tipa 2 i metaboličkog sindroma za čak 50 posto. Ponekad je teško pridržavati se strogih prehrambenih preporuka i uravnotežene prehrane, stoga je nužno pronaći fleksibilnije opcije prilagođene specifičnim načinima života. Ujedno je sve važnije brinuti o ravnoteži s prirodom, a ne samo uravnoteženoj prehrani.

Fleksitarijanska prehrana idealan je odgovor na spomenute izazove suvremenog života. Za one koji još nisu upoznati s ovim terminom, fleksitarijanci su osobe čija je prehrana iz različitih razloga u najvećoj mjeri bazirana na namirnicama biljnog podrijetla i koji povremeno jedu meso. Misleći prvenstveno na fleksitarijance, Nestlé je nedavno predstavio GARDEN GOURMET, liniju proizvoda sa sastojcima biljnog podrijetla.

GARDEN GOURMET asortiman uključuje niz proizvoda – okruglice, medaljone, filete i burgere – koji sadrže 100 posto biljne proteine, a ukusno su rješenje za one koji žele uvrstiti više biljnih proizvoda u prehranu, bez kompromisa oko okusa i teksture. Svi GARDEN GOURMET proizvodi postižu odličnu ocjenu u nutritivnom označavanju hrane (Nutri-score A).

U suradnji s poznatim hrvatskim chefom Marijem Miheljem, Nestlé je predstavio šest jedinstvenih, nutritivno bogatih recepata kojima su glavni sastojci upravo GARDEN GOURMET proizvodi, a svi se baziraju na nutritivnom vodiču VegePorciji.


VegePorcija je znanstveno utemeljen vodič za plant – based prehranu. Ona predstavlja metodu koja pomaže u što jednostavnijem izboru onoga što i koliko jesti za doručak, ručak i večeru, jedan dan ili tjedan, nakon odluke o prelasku na prehranu biljnog podrijetla.

„Isprobavam GARDEN GOURMET liniju od njenog dolaska na hrvatsko tržište. Iz vlastitog iskustva potvrđujem da su ovi proizvodi izvrstan partner u kuhanju i konzumiranju. Svaki od recepata koje sam pripremio podijeljen je na tri dijela prema principima VegePorcije: 50 posto tanjura čini povrće, 25 posto biljni proteini iz mahunarki, orašastih plodova, gljiva i sjemenki te 25 posto žitarice od cjelovitog zrna“, kazao je Mario Mihelj.

Klasični plant – based Sensational burger, flatbread kruščiće s mariniranim Garden Gourmet filetima, GARDEN GOURMET nuggets sendvič, stir fry wok te salata s crnom lećom, sezonskim povrćem i nuggetsima mogu biti odličan prvi korak prema plant – based prehrani.