Petnaest godina Plavog telefona

To Press Releases listZagreb,lis 23, 2006

Plavi telefon, linija pomoći i prijateljstva, udruga koja savjetovanjem i edukacijom pomaže djeci, mladima i njihovim roditeljima iz cijele Hrvatske, slavi svoj 15. rođendan.

Proslava 15 godina postojanja bit će obilježena nizom aktivnosti u okviru "Tjedna Plavog telefona" od 23. do 28. listopada. U tom periodu, poznate će osobe poput Vesne Pusić, Žanamari Lalić, Natali Dizdar, Lane Jurčević i Marije Lugarić dežurati na liniji pomoći Plavog telefona. Na promotivnom štandu udruge na Cvjetnom trgu svaki dan od 10 do 15 sati građani će moći saznati više o njenom djelovanju i aktivnostima.

Središnji događaj rođendanske proslave je veliki koncert u kazalištu "Kerempuh" 26. listopada u 20 sati gdje će nastupiti Gibonni, Nina Badrić, Arsen Dedić, Matija Dedić, Tina Vukov, Sandra Bagarić, Marija Husar, Petra Kušan i Zli bubnjari, a voditelji programa su Duško Ćurlić i Danijela Trbović.

Obilježavanje 15 godina Plavog telefona završit će multimedijalnim događajem i izložbom pod nazivom "Sretna obitelj", koji će se održati 28. listopada u kuli Lotrščak.

Miroslav Vučenović, osnivač i predsjednik Plavog telefona zaključio je prilikom konferencije za novinare: "Plavi telefon ima uistinu mnogo razloga za slavlje! Petnaest godina za nas znači preko 100 000 poziva, više od 350 stručnih volontera i veliki broj programa putem kojih smo djeci i mladima pružili ruku pomoći i ohrabrenja. Ponosni smo na rezultate našega rada koje je prepoznao i naš partner, tvrtka Nestlé Adriatic"

"Plavi telefon je organizacija s kojom Nestlé u Hrvatskoj započeo program "Nestlé u zajednici". Globalno, ovaj program uključuje ulaganje u edukaciju o zdravom načinu prehrane, nutricionistička istraživanja, financijsku pomoć raznim dobrotvornim udrugama, donacije u proizvodima kao i projekte vezane uz umjetnost, kulturu i sport. Preventivni i edukacijski programi Plavog telefona kojima se potiče tolerancija, humano i hrabro ponašanje i nenasilje među djecom bili su poticaj suradnji tvrtke Nestlé Adriatic i Plavog telefona", istaknula je Olivera Međugorac, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé Adriatic.