Medvjedi prvi put ove sezone trenirali u Areni Zagreb

To Press Releases listZagreb,stu 13, 2012

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka odradili su danas svoj prvi trening u Areni Zagreb uoči nadolazećih utakmica koje ih očekuju ovaj tjedan.

Priliku da prisustvuju prvom treningu zagrebačkih Medvjeda imali su najmlađi navijači Medveščaka koji su putem Facebook aplikacije „Doručak za Medvjede” trebali kreirati hranjivi doručak za igrače Medveščaka koji će im osigurati pobjedu na nadolazećim utakmicama. Dvadesetak najboljih tako je danas imalo priliku vidjeti svoje hokejaške heroje uživo, a uz radionicu o pravilnoj prehrani, imali su i priliku razgovarati i družiti se s igračima te saznati nešto više o profesionalnom životu sportaša.

Njihovi domaćini bili su igrač Medveščaka Tomislav Zanoški te Nestlé nutricionistica Aleksandra Malešević koji su kroz razgovor s djecom upozorili na važnost pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnosti.

“Rado se družim s našim najmlađim navijačima i drago mi je da sam im imao priliku prenijeti idjelić svoga znanja i iskustva kada je riječ o bavljenju sportom, ali i upozoriti ih o važnosti pravilne prehrane. U današnje vrijeme hrana i savjeti nutricionista postali su neizbježan dio života svakog sportaša te uspjeh u pojedinom sportu uvelike ovisi o načinu prehrane. Ponosan sam što i mi, kao hokejaši, najmlađima možemo dodatno približiti ove ključne poruke i pomoći u kreiranju zdravih stavova.”, rekao je igrač Medveščaka Tomislav Zanoški.

Nuricionistica iz Nestléa,  Aleksandra Malešević je kroz NESQUIK interaktivnu radionicu o pravilnoj prehrani djeci na praktičnim primjerima objasnila najvažnije prehrambene smjernice kojih se trebaju pridržavati i predstavila novi slikovni način njihovog prikazivanja: Tanjur pravilne prehrane. Posebno se osvrnula na važnost doručka, unosa dovoljno tekućine, mlijeka i mliječnih proizvoda, 5 porcija voća i povrća na dan te važnosti unosa žitarica sa cjelovitim zrnom. ,,Činjenica je da se u djetinjstvu formiraju životne navike, zbog toga mi je jako drago da smo na radionici okupili upravo one najmlađe. Ova radionica je pokazala da su djeca uistinu zainteresirana za pravilnu prehranu, samo je važno predstaviti im ovu tematiku na zanimljiv način prilagođen njihovom uzrastu – uz razgovor, crtanje i druženje sa svojim sportskim uzorima.'' – rekla je Aleksandra Malešević.