Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grilani losos

Grilani losos

Ne morate ići u skupe restorane da bi ste priredili gala večeru za sebe i svoje prijatelje. Slijedite ovaj jednostavni recept i zasjenite sve s par kulinarskih trikova u kojima će vam pomoći THOMY tartar umak. ​

 

 

 

Potrebno vam je:​
1 kg filea od lososa​
2 žlice senfa​
3 žlice soja umaka​
6 žlica maslinovog ulja​
THOMY tartar umak​
2 češnja češnjaka​

Priprema:​
Filee lososa narežite na manje komade​
Marinada:​
U posebnoj zdjeli pomiješajte senf, soja umak i maslinovo ulje​.
Izgnječite češnjak i sve pomiješajte dok se smjesa ne izjednači. ​
Prethodno narezane komade lososa dobro natopite marinadom i stavite da odstoje najmanje 10 minuta.​
Zagrijte grill tavu na srednju temperaturu i stavite malo ulja, tek toliko da se losos ne bi lijepio. ​
Lagano pecite komade ribe sa svake strane po 4-5 minuta i pažljivo okrećite. Preporučujemo da prvo krenete s pečenjem one strane na kojoj se nalazi koža​.
Kada losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjur i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još par minuta i začinite THOMY tartar umakom na kraju. ​
Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog od rikole, limuna ili kuhane blitve​.