Juha od batata i crvene leće
OBROK ZA: 3-4 osobe
SPREMNO ZA: 50min
Za 4 osobe:
- 1 veći batat
- 1 veći crveni luk
- 1 veća mrkva
- 1 režanj češnjaka
- 8 žlica crvene leće
- 1 pakiranje kokosovog mlijeka
- 1 žličica suhog origana
- 1 žličica sitne soli
- 1/2 žličice mljevenog papar
- malo maslinovog ulja
- cca 1,5l vode
- + 1 šaka tostiranih bučinih golica
- 1-2 punih žlica sira grabancijaša
Mrkvu i batat ogulite, luk i češnjak očistite, te svo povrće narežite na komade. Na malo maslinovog ulja popržite povrće na srednje jakoj vatri oko 10 minuta. Zatim dodajte origano, kratko pržite, dodajte leću i vodu, posolite i popaprite, pa stavite da se sve skupa kuha oko pola sata dok povrće potpuno ne omekša. 10 minuta prije kraja dodajte i kokosovo mlijeko, te sve skupa dobro promiješajte i izblendajte štapnim mikserom. Po potrebi juhu procijedite kroz sito, te servirajte toplo s tostiranim bučinim golicama i slanim sirom.
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.