Sort by
Sort by

Španjolski omlet

Recept za Španjolski omlet

Bogat kasni doručak za lijene vikende - španjolski omlet!

  • BROJ PORCIJA: 3-4
  • VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
  • TEŽINA: lagano 

Popis sastojaka

  • 2 žličice maslinovog ulja 
  • 1 žličica neslanog maslaca 
  • 500g krumpira 
  • 1 glavica luka 
  • 1 velika narančasta paprika, babura 
  • 1 žličica mljevenog češnjaka 
  • 1 žličica soli 
  • ½ žličice mljevenog papra 
  • 8 velikih jaja 
  • 2 žličice sjeckanog peršina 
  • majoneza THOMY Delight 

Kako se priprema španjolski omlet?

  1. Ulje i maslac zagrijte na velikoj tavi, na umjereno jakoj vatri.  
  2. Krumpir dinstajte šest minuta, uz povremeno miješanje, dok ne dobije lagano zlatnu nijansu. 
  3. Dodajte luk, papriku, češnjak, sol i papar te sve pažljivo promiješajte. 
  4. Kuhajte tri minute, dok luk ne postane proziran. 
  5. U velikoj posudi umutite jaja, sol i papar te umiješajte peršin.  
  6. Dobivenu smjesu prelijte preko krumpira te kuhajte na umjerenoj temperaturi, sve dok se jaja ne učvrste oko rubova (otprilike šest minuta). 
  7. Potom rubove omleta opustite špatulom.
  8. Kada je gotov, španjolski omlet prelijte majonezom THOMY delight, narežite na kriške i servirajte dok je vruć. 

Ukoliko pazite na unos masnoća, smanjite količinu, koristeći samo ulje, bez dodatka maslaca i na taj način uživajte u španjolskom omletu.

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.