Sort results by
Sort results by

Španjolski omlet

Recept za Španjolski omlet


 
  • BROJ PORCIJA: 3-4 
     
  • VRIJEME PRIPREME: 30 minuta 
     
  • TEŽINA: lagano 
     

Popis sastojaka 

  • 2 žličice maslinovog ulja 
  • 1 žličica neslanog maslaca 
  • 500g krumpira 
  • 1 glavica luka 
  • 1 velika narančasta paprika, babura 
  • 1 žličica mljevenog češnjaka 
  • 1 žličica soli 
  • ½ žličice mljevenog papra 
  • 8 velikih jaja 
  • 2 žličice sjeckanog peršina 
  • majoneza THOMY Delight 

 

Kako se priprema? 

  1. Ulje i maslac zagrijte na velikoj tavi, na umjereno jakoj vatri.  
     
  2. Krumpir dinstajte šest minuta, uz povremeno miješanje, dok ne dobije lagano zlatnu nijansu. 
     
  3. Dodajte luk, papriku, češnjak, sol i papar te sve pažljivo promiješajte. 
     
  4. Kuhajte tri minute, dok luk ne postane proziran. 
     
  5. U velikoj posudi umutite jaja, sol i papar te umiješajte peršin.  
     
  6. Dobivenu smjesu prelijte preko krumpira te kuhajte na umjerenoj temperaturi, sve dok se jaja ne učvrste oko rubova (otprilike šest minuta). 
     
  7. Potom rubove omleta opustite špatulom. 
     
  8. Kada je gotov, omlet prelijte majonezom THOMY delight, narežite na kriške i servirajte dok je vruć. 

 
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku