Prehrana, zdravlje i zdrav život

nova fotka

Poštovani čitatelji,

Na ovoj stranici moći ćete pročitati zanimljive članke sa područja pravilne prehrane i aktivnog načina života.
Shvaćanje prehrane mijenjalo se  kroz godine, ali tek u skorijoj povijesti počelo se gledati na prehranu kroz prizmu zdravlja. Razlog tome možemo vidjeti u poražavajućim statistikama vezanim za povećanu tjelesnu težinu i pretilost, te nezarazne bolesti koje mogu nastati kao direktna ili indirektna posljedica nepravilne prehrane i neaktivnog načina života.

Kako se uloga prehrane mijenja, Nestlé prilagođava svoje poslovanje kako bi stalno pratio trendove i očekivanja vas, svojih potrošača, istovremeno zadržavajući temeljnu politiku prehrane, zdravlja i zdravog života koja se provlači kroz sve sfere našeg poslovanja, od kreiranja novih proizvoda, renoviranja postojećih proizvoda,edukacije zaposlenika o pravilnoj prehrani, komunikacije prema potrošačima, do programa društveno odgovornog poslovanja.

Obveze koje je Nestlé preuzeo kako bi dao svoj doprinos rješavanju gorućih javnozdravstvenih problema uključuju:

1) Rad na renovaciji proizvoda i razvoju inovacija koje će potrošačima ponuditi zdravija rješenja
2) Jasno i nedvosmisleno informiranje potrošača o nutritivnom sastavu proizvoda na pakiranju putem tablice hranjivih vrijednosti (Nestlé nutritivni kompas)
3) Odgovorno oglašavanje proizvoda namijenjenih djeci
4) Razni projekti od društvenog značaja koji promiču zdrave prehrambene navike i važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću (Vrtim zdravi film)

Spomenute obveze dio su Nestlé globalne strategije za prehranu, zdravlje i zdrav život.

Činjenica je da užurbani stil života ostavlja trajne posljedice na naš način prehrane, a samim time i na naše zdravlje. Važno je informirati se o temama vezanim za pravilnu prehranu, kako bismo mogli djelovati na vrijeme i promijeniti svoje navike dok još nije kasno.

Ugodno čitanje,

Koraljka Novina Brkić,
Mag. nutricionizma, regionalni nutricionist Nestlé Adriatic