Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

U HRVATSKOJ SE STERILIZIRA DVOSTRUKO MANJE MAČAKA NEGO U EU

Sterilizacija je dobra za mačke jer im pruža duži, kvalitetniji i zdraviji život

 

 

Zagreb, 12. listopada 2020. – povodom mjeseca kućnih ljubimaca PURINA je objavila rezultate svog  istraživanja o sterilizaciji mačaka koje je pokazalo kako je u Hrvatskoj sterilizirano tek 33% mačaka koje žive u kućanstvima, što je više nego dvostruko manje od prosjeka Europske unije koji iznosi 73%. Budući da sterilizacija mačkama donosi brojne dobrobiti poput dužeg, zdravijeg i kvalitetnijeg života, PURINA je u suradnji s partnerima odlučila djelovati kako bi se hrvatske brojke približile onima Europske unije.

pro pla purina infografika

Mačke su u Hrvatskoj, uz pse, omiljeni kućni ljubimci. Troje od deset ljudi ima mačku, a od svih mačaka koje žive u kućanstvima sterilizirana je samo trećina njih1. Potaknuta rezultatima istraživanja, PURINA je s udrugom Indigo, Pet centrom, veterinarskim ambulantama Buba, Kreszinger, Fabela, Marković i Happy Dog  i poznatim vlasnicima kućnih ljubimaca  odlučila podići svijest javnosti kroz edukaciju o važnosti i dobrobitima sterilizacije mačaka pod nazivom „Dom je tamo gdje je mačka“.

 

„Edukativna kampanja „Dom je tamo gdje je mačka“ ima za cilj educirati široku javnost, pozvati sve sadašnje i buduće vlasnike i prijatelje mačaka da svojim ljubimcima omoguće kvalitetniji i duži život, a time ujedno doprinesu smanjenju broja napuštenih mačaka i mačića, što je veliki problem u našim krajevima, pogotovo u većim gradovima.“ Izjavila je Nataša Rajlić, iz Purine te dodala kako je ovo samo jedna od aktivnosti kojom je Purina doprinosi boljim životnim uvjetima ljubimaca u Hrvatskoj.  

Ivana Purina

 

„Mačkama sterilizacijom pružate duži i zdraviji život. Kod steriliziranih mačaka nema neželjenih legla, mačjih tučnjava, obilježavanja teritorija, a mačke i dalje imaju svoj stari lovački nagon i znatiželjnu narav zbog koje ih i obožavamo. Istovremeno, sterilizacijom sprječavate da mačići iz neželjenih legla završe na ulici. Sterilizacija je za mačke bezbolna, oporavak brz, a dobrobiti za mačke, ali i kućanstvo u kojem žive, velike. Jedino na što trebate paziti je da nakon sterilizacije mačke jedu posebnu hranu za sterilizirane mačke“, rekla je Ivana Ljolje, veterinarka iz Veterinarske ambulante Buba.

pro plan purina sterilizacija

 

PURINA i svi uključeni partneri pozivaju vas za učinite dobru stvar za svoju mačku i odaberete sterilizaciju. Saznajte više detalja na web stranici Purina Pro Plan Hrvatska i Facebook stranici Purina Hrvatska.