Nestlé Adriatic podupire svjetski tjedan dojenja

Svjetski tjedan dojenja obilježava se u razdoblju od 1. do 7. kolovoza svake godine.

Kao svjetski lider u području proizvodnje hrane i pića te tržišni lider u promicanju zdravlja i zdravog života, Nestlé uvijek pokušava doprinijeti poboljšanju zdravlja i prehrane majki i njihove djece. Tako kompanija Nestlé svoje potrošače želi potaknuti ka usvajanju zdravih navika, od samih početaka.

Predanost kvalitetnoj prehrani kompanije Nestlé očituje se u preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koja zagovara isključivo dojenje prvih šest mjeseci života, a zatim uvođenje odgovarajuće dohrane. Nestlé formule za dojenčad imaju sastav blizak majčinom mlijeku, odnosno proizvodi su „nadahnuti majčinim mlijekom“. Sastav formule za dojenčad varira i pod utjecajem je lokalnih propisa i smjernica lokalnih ili regionalnih znanstvenih tijela određene zemlje. Istovremeno, s napretkom znanosti, Nestlé neprestano prilagođava asortiman proizvoda, dodavanjem sastojaka i promjenama sastava unutar okvira dopuštenih lokalnim zakonima i propisima.

Za djecu koja ne doje mliječna formula igra ključnu ulogu, pružajući im esencijalne hranjive tvari te je prigodna zamjena za majčino mlijeko, preporučena od strane WHO-a.

Kao rezultat strogih pravila i procedura kompanije Nestlé u ovom području, ona postaje prva i jedina kompanija koja proizvodi dječju hranu, uključena u FTSE4Good etički indeks za odgovorno društveno poslovanje.

Kako bi dodatno ohrabrila i podržala majke, kompanija Nestlé 2015. godine usvojila je Politiku zaštite majčinstva, usklađenu s Konvencijom ILO-a o zaštiti majčinstva, koja novim majkama omogućava do šest mjeseci porodiljnog dopusta i pristup 425 soba za dojenje na Nestlé radnim mjestima diljem svijeta.

Na web stranici www.bebe-nestle.hr možete pronaći mnogo zanimljivih činjenica i savjeta o dojenju te drugih informacija o tome kako kompanija Nestlé pruža potporu majkama i dojenčadi.