Kreće četvrta sezona Nestlé školske atletske lige

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic organiziraju četvrtu sezonu Nestlé školske atletske lige, natjecanja koje okuplja djecu od 9 do 13 godina. Nakon iznimno uspješne prve tri sezone, ove se godine očekuje oko 3500  atletičara školskog uzrasta.

Osim Ministarstva obrazovanja i športa, službenu podršku malim atletičarima uputili su i proslavljeni hrvatski atletičari: Ivana Brkljačić, dvostruka svj. juniorska prvakinja u bacanju kladiva, Željko Vincek, eu. juniorski prvak na 400 m i eu. vice prvak na 400 m za mlađe seniore, Danijela Grgić, juniorska svj. prvakinja u trčanju na 400m i Nikolina Horvat, hrv. rekorderka na 400 m s preponama.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic nastavljaju uspješnu suradnju organizirajući Nestlé školsku atletsku ligu kroz koju je ukupno u protekle tri sezone prošlo oko 9000 natjecatelja.

Djeca u dobi od 9 do 13 godina natjecat će se u sljedećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis, bacanje loptice i štafeta. Kvalifikacijska natjecanja održavaju se u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Puli i Zadru. Veliko finale je 19. svibnja 2009. na atletskom stadionu zagrebačke Mladosti.

Nestlé školska atletska liga jedan je od ključnih nositelja globalnog Nestlé programa „Zdrava djeca“. Cilj programa je poboljšati zdravlje djece školskog uzrasta, kroz bolju prehranu, veću fizičku aktivnost i ostale zdravstvene mjere. U skladu s tim, takmičenja se odvijaju pod sloganom „Zajedno za zdravlje“.

Ovu i slične inicijative Nestlé će predstaviti na prvom globalnom forumu „Stvaranja zajedničke vrijednosti“ kojeg organizira  od 27 - 28 travnja 2009, u New Yorku.
Na forumu će u fokusu svih rasprava biti teme iz područja prehrane, vode i ruralnog razvoja.

Događaj će se prenositi uživo na www.nestle.com/csv