Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé je jedan od potpisnika Poziva na mobilizaciju za oporavak europskog gospodarstva

Natrag na objave za medije
Wed, 04/15/2020 - 09:57
15.4

Nestlé je, uz niz ministara zemalja Europske unije, članova Europskog parlamenta, predstavnika nevladinih organizacija i drugih vodećih kompanija, jedan od potpisnika Poziva na mobilizaciju za oporavak europskog gospodarstva. U potpisanom dokumentu poziva se Europsku uniju da na krizu nastalu pandemijom koronavirusa izgradi paket mjera za oporavak temeljen na Europskom zelenom planu ("Green Deal"), čime bi Europa postala prvi klimatsko neutralni kontinent do 2050. godine. Potpisane mjere za ublažavanje posljedica pandemije na gospodarstvo "teške" su više od pola milijarde eura te predstavljaju dugoročne planove za njegovo saniranje i razvoj.

 

" Ovo je prilika za preispitivanje našeg društva i razvoj novog modela prosperiteta temeljen na ekologiji i zelenim načelima. Povoljne okolnosti su tu - u posljednjih 10 godina postignut je ogroman napredak u razvijanju novih tehnologija, obnovljivoj energiji, mobilnosti s nultom emisijom, agroekologiji, energetskoj učinkovitosti… Moramo pripremiti Europu za budućnost i osmisliti plan oporavka koji će borbu protiv klimatskih promjena predstaviti kao srž ekonomske strategije  - izjavio je Mark Schneider, glavni izvršni direktor kompanije Nestlé.

 

Poziv na mobilizaciju za oporavak europskog gospodarstva do sada je potpisalo više od 100 sudionika, a uz Nestle potpisnice su i kompanije kao što su Danone, Unilever, Coke, PepsiCo, L’Oreal, Suez, Ikea, Volvo i Lego.
Article Type