Zagrebački Medvjedi oduševili natjecatelje Nesquik Sportskog dana

To Press Releases listZagreb,sij 26, 2013

U Areni Zagreb u subotu je održan «NESQUIK SPORTSKI DAN MEDVJEDA I PRIJATELJA» na kojem su roditelji i djeca u društvu trenera i igrača Medveščaka saznalo sve o važnosti hranjivog doručka, ali i pokazalo svoje umijeće u mnogim zabavnim i edukativnim igrama. O važnosti hranjivog doručka u odrastanju svakog djeteta govorila je nutricionistica Aleksandra Malešević, dok su o ulozi pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnošću pričale i televizijske voditeljice Mirna Maras i Antonija Jurkin Stupar te proslavljeni hrvatski plivač Gordan Kožulj.

,,Svakom roditelju najveći je izazov naučiti svoju djecu pravilnim životnim navikama. Danas, kada je broj ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom i pretilih uvelike nadmašio broj pothranjenih, kada živimo sjedilačkim načinom života, postaje iznimno važno aktualizirati ove probleme i kroz sve dostupne kanale educirati djecu o pravilnim prehrambenim navikama i o tjelesnoj aktivnosti. Uz djecu, i roditelji su danas imali prilike dobiti neke prehrambene smjernice, jer edukacija uvijek treba uključiti i one koji su djeci uzor i čije navike djeca oponašaju. Idealno vrijeme za modeliranje pravilnih životnih navika je djetinjstvo.''- rekla je Aleksandra Malešević, Nestlé nutricionistica.

Uz edukativni dio, malim natjecateljima jako se svidio i natjecateljski dio programa koji se održao na ledu Arene Zagreb. Suci ovog zanimljivog natjecanja bili su igrači Medveščaka - Anthony Yelovich, Denis Bozic, Ivan Šijan, Gal Koren i Domen Vedlin koji su pomagali malim natjecateljima da što uspješnije odrade svoje zadatke, ali su ujedno i ocjenjivali njihovu brzinu i spretnost na ledu.

Nakon druženja svi natjecatelji nagrađeni su posebnim priznanjima za sudjelovanje na sportskom danu te su također svi nagrađeni vrijednim nagradama NESQUIK i Medveščaka.

“Uvijek me vesele druženja s djecom, jer njihova znatiželja za učenjem i napredovanjem iz nas starijih uvijek izvlači ono najbolje. Vjerujem da su danas imali priliku naučiti koliko je važno imati hranjiv doručak svako jutro, a isto tako pokazali su da se vrlo dobro snalaze na ledu i klizaljkama. Ovakva druženja za njih su sigurno velika motivacija da budu još bolji, ali jednako tako i odlična promocija hokeja, ali i sportova na ledu”, rekao je trener Medveščaka Marty Raymond.