Više od 100 mladih košarkaških nada na 2. Quicky VERN' turniru

To Press Releases listZagreb,tra 2, 2015

Drugi košarkaški turnir Quicky VERN', u organizaciji Nestlé NESQUIK i Akademskog košarkaškog kluba VERN' (AKK VERN'), u protekla je dva dana u Cedevitinu domu okupio više od stotinu mladih košarkaša, mlađih kadeta, čijih se osam klubova natjecalo za titulu najbolje momčadi.

Na najvišu pobjedničku stepenicu popeli su se košarkaši KK CEDEVITA 02, dok je drugo mjesto pripalo momčadi KK GORICA, a treće KK SESVETE. Priznanje za najkorisnijeg igrača turnira pripalo je Marinu Paleki (KK Cedevita 02), dok je najbolji strijelac bio Brian Joseph Piplica (KK Sesvete) s postignutih čak 85 koševa tijekom turnira, a nagradu za najmlađeg igrača turnira primio je desetogodišnji Andrej Bošnjak (KK Sesvete). Nagrade i priznanja momčadima i pojedincima uručili su Cedevitini prvotimci Mario Delaš i Karlo Žganec.
Ovaj košarkaški turnir namijenjen je mladim košarkašima do četrnaest godina, a nastao je s ciljem da podigne svijest mladih o važnosti pravilne prehrane i bavljenja sportskim aktivnostima, kao značajnim faktorima njihova odrastanja.

„Svjesni smo kako je danas sve manje djece koja su fizički aktivna preporučenih 60 minuta dnevno. Sportska događanja poput Quicky VERN' turnira ključna su za stvaranje zdravih navika od najranije doba. Veseli nas veliki odaziv roditelja koji su došli podržati svoju djecu, jer su upravo oni ti koji mogu najviše pridonijeti dječjem zdravlju kroz odgoj, edukaciju i motivaciju.“ – izjavila je Valentina Golub, Regionalna brend menadžerica Nestlé NESQUIK.
„Drugu godinu zaredom našem se turniru odazvalo ukupno više od stotinu mališana iz košarkaških klubova. To dokazuje da je ovaj projekt prepoznat među djecom i roditeljima te da je u javnosti sve razvijenija svijest o važnosti zdrave prehrane i bavljenja sportom. Od prošle godine bilježimo i povećani interes djece za upis u omladinski pogon AKK VERN'a, a tome su svakako pridonijeli i ovakvi projekti. Vjerujemo da je organizacija ovakvih projekata, uz stručnjake s područja prehrane i sporta te komunikacija s djecom i roditeljima, naš ispravan doprinos društvenoj odgovornosti  te obrazovanju i formiranju mladih generacija“ – istaknuo je Mario Kralj, sportski direktor AKK VERN'a.

Nestlé NESQUIK i Veleučilište VERN' surađuju od 2014. godine, kada je ovaj poznati brend postao sponzor škole košarke i mlađekadetske momčadi Akademskog košarkaškog kluba VERN'.