Više od 150 zdravstvenih djelatnika na stručnom skupu o probioticima

To Press Releases listZagreb,lip 11, 2013

Jučer je u Osijeku održano tradicionalno druženje tvrtke Nestlé i medicinskih sestara iz patronažnih službi, pedijatrijskih timova, rodilišta i pedijatrijskih odjela, pod nazivom ,,Probiotici – nova saznanja'', a s ciljem njihovoga  profesionalnog usavršavanja.

Stručnom skupu je prisustvovalo više od 150 zdravstvenih djelatnika koji su imali priliku razmijeniti iskustva i najnovija saznanja iz područja prehrane i zdravlja dojenčadi.

Na stručnoj edukaciji, koju je održao specijalist pedijatar, naglasak je stavljen na važnost probiotika i njihove pozitivne učinke kada je riječ o prehrani dojenčadi i djece te su predstavljena najnovija saznanja iz tog područja. U sklopu predavanja istaknuto je kako postoji mnogo sojeva probiotika, no da bi se oni koristili u prehrani djece prethodno je potrebno provesti temeljite znanstvene studije, kao i analize o sigurnosti upotrebe.

Upravo u segmentu prehrane dojenčadi tvrtka Nestlé posebnu pažnju posvećuje sigurnosti upotrebe probiotika. Organizacijom ovog stručnog skupa tvrtka Nestlé nastoji omogućiti razmjenu stručnih znanja među zdravstvenim djelatnicima, znanstvenicima i stručnom javnošću te na taj način doprinijeti  poboljšanju kvalitete života ljudi diljem svijeta.