U Zagrebu održano finale prve sezone školske atletske lige

To Press Releases listZagreb,svi 17, 2006

Danas je na šRC Mladost u Zagrebu održano finalno natjecanje prve sezone školske atletske lige, koju su pokrenuli Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic.

U prvoj sezoni školska atletska liga je u kvalifikacijama u Splitu, Varaždinu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci okupila oko 1500 malih atletičara od 9 do 13 godina, a natjecali su se u sljedećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skoku udalj, skoku uvis i bacanju loptice. Najboljima među 148 finalista medalje su uručili g. Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i pokrovitelj događaja, Luciano Sušanj, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Josip čop, glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza, Blanka Vlašić, gđa. Tatjana Holjevac, predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, g. Simon Smith i g. Alejandro Dayan, članovi Uprave Nestlé Adriatic te Gordan Kožulj i Stipe Božić. Za dobru atmosferu pobrinuo se Luka Nižetić.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic su u prosincu prošle godine potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj koja je rezultirala pokretanjem školske atletske lige. Zahvaljujući ovoj suradnji ove je godine započelo prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj. U više od 80 zemalja širom svijeta Nestlé posvećuje posebnu pažnju djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već pune 42 godine, a dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.