U Zagrebu održano finale druge sezone Nestlé školske atletske lige

To Press Releases listZagreb,svi 22, 2007

Danas je na ŠRC Mladost u Zagrebu održano finalno natjecanje druge sezone Nestlé Školske atletske lige koju su prošle godine pokrenuli Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic.

Najboljima među 96 finalista medalje su uručili Siniša Ergotić, Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, g.Simon Smith, predsjednik Uprave Nestlé Adriatic, Ivana Brkljačić, bacačica kladiva i članica hrvatske atletske reprezentacije, Dejan Vojnović, hrvatski rekorder na 100m i član hrvatske bob reprezentacije i drugi eminentni hrvatski sportaši. Za dobru atmosferu pobrinula se Maja Šuput.

U svojoj drugoj sezoni Školska atletska liga je na kvalifikacijama okupila dvostruko više malih atletičara nego prošle godine. U dobi od 9 do 13 godina 3019 malih atletičara natjecalo se u sljedećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skoku udalj, skoku uvis i bacanju loptice. Kvalifikacije su osim u Splitu, Varaždinu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci ove godine održane u još dva grada - Zadru i Puli.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic su u prosincu 2005. godine potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj, a projekt je ove godine pod sloganom “Zajedno za zdravlje” potaknuo djecu na stjecanje zdravih životnih navika kroz pravilnu prehranu i bavljenje sportom.

Svaki je od malih atletičara dobio brošuru o zdravoj prehrani i majicu sa pet osnovnih poruka:

  • Ispred tebe sam jer sam doručkovao/la
  • Daj mi 5 puta na dan voće i povrće za pobjedu
  • Pijem vodu pa sam COOL i kod najvećih napora
  • Žitarice konzumiram – energiju potenciram
  • Zajedno do zdravlja uz pravilnu prehranu

U više od 80 zemalja širom svijeta Nestlé posvećuje posebnu pažnju djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već pune 42 godine, a dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.