U Zagrebu održane kvalifikacije prve sezone školske atletske lige

To Press Releases listZagreb,svi 2, 2006

Danas je na stadionu SRC Svetice u Zagrebu održano kvalifikacijsko natjecanje prve sezone školske atletske lige, koju su pokrenuli Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic.

školska atletska liga okuplja više od 1500 djece u dobi od 9 do 13 godina, a osim Zagreba domaćini kvalifikacijskih natjecanja su Split, Varaždin, Rijeka i Osijek.

Pored predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše, službenu su podršku malim atletičarima uputile i proslavljene hrvatske atletičarke, Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić. U Zagrebu se natjecalo više od 450 malih atletičara.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic su u prosincu prošle godine potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj koja je rezultirala pokretanjem školske atletske lige. Zahvaljujući ovoj suradnji ove je godine započelo prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj. U više od 80 zemalja širom svijeta Nestlé posvećuje posebnu pažnju djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već pune 42 godine, a dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.

Mali atletičari svoje prve natjecateljske korake napravili su u trčanju na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanju loptice. Prva kvalifikacijska natjecanja održana su 26. travnja u Splitu i Varaždinu, a posljednja preliminarna natjecanja održat će se u Rijeci i Osijeku (5. svibnja). Veliko finale je u Zagrebu, 18. svibnja na stadionu Mladosti.