U Varaždinu održane kvalifikacije prve sezone školske atletske lige

To Press Releases listVaraždin,tra 25, 2006

Danas je na stadionu SRC Sloboda u Varaždinu održano kvalifikacijsko natjecanje prve sezone školske atletske lige, koju su pokrenuli Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic.

Školska atletska liga okuplja više od 1500 djece u dobi od 9 do 13 godina, a osim Varaždina domaćini kvalifikacijskih natjecanja su Split, Osijek, Rijeka i Zagreb. Pored predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše, službenu su podršku malim atletičarima uputile i proslavljene hrvatske atletičarke, Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić. U Varaždinu se natjecalo više od 200 malih atletičara.

Mali su atletičari svoje prve natjecateljske korake napravili u trčanju na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanju loptice. Istodobno s kvalifikacijama u Varaždinu natjecanje je održano i u Splitu, slijedi Zagreb (3. svibnja), a posljednja preliminarna natjecanja održat će se u Rijeci i Osijeku (5. svibnja). Veliko finale je u Zagrebu, 18. svibnja na stadionu Mladosti.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic su u prosincu prošle godine potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj koja je rezultirala pokretanjem školske atletske lige. Zahvaljujući ovoj suradnji ove je godine započelo prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj. U više od 80 zemalja širom svijeta Nestlé posvećuje posebnu pažnju djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već pune 42 godine, a dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.