U Splitu krenula prva sezona školske atletske lige

To Press Releases listSplit,tra 25, 2006

Danas je na stadionu Park mladeži održano kvalifikacijsko natjecanje prve sezone školske atletske lige, koju su pokrenuli Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic.

Školska atletska liga okuplja više od 1500 djece u dobi od 9 do 13 godina, a osim Splita domaćini kvalifikacijskih natjecanja bit će Varaždin, Osijek, Rijeka i Zagreb. Pored predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše, službenu su podršku malim atletičarima uputile i proslavljene hrvatske atletičarke, Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić. U Splitu se natjecalo više od 200 malih atletičara. Mali su atletičari svoje prve natjecateljske korake napravili su u trčanju na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanju loptice. Istodobno s kvalifikacijama u Splitu natjecanje je održano i u Varaždinu, slijedi Zagreb (3. svibnja), a posljednja preliminarna natjecanja održat će se u Rijeci i Osijeku (5. svibnja). Veliko finale je u Zagrebu, 18. svibnja na stadionu Mladosti.
Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic su u prosincu prošle godine potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj koja je rezultirala pokretanjem školske atletske lige. Zahvaljujući ovoj suradnji ove je godine započelo prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj. U više od 80 zemalja širom svijeta Nestlé posvećuje posebnu pažnju djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već pune 42 godine, a dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.