U sklopu ,,Baseball dana“ tvrtka Nestlé educirala mlade igrače o važnosti pravilne prehrane

To Press Releases listZagreb,svi 18, 2015

„NESQUIK Baseball dan“ održan je ovog je vikenda u organizaciji Baseball kluba Zagreb. Zahvaljujući podršci tvrtke Nestlé, ovogodišnje izdanje ovog sportskog događaja nadograđeno je edukacijom sportaša o pravilnoj prehrani. Nutricionistica Aleksandra Malešević sportašima je prenijela osnovna znanja o balansiranoj prehrani te je istaknula važnost redovitog bavljenja sportom za njihov rast i razvoju. Događaju je prisustvovalo više od pedeset mladih sportaša i roditelja.

„Sva recentna istraživanja upozoravaju na nedostatak redovite tjelesne aktivnosti kod djece i mladih, što u kombinaciji s neadekvatnom prehranom za posljedicu ima porast djece sa prekomjernom tjelesnom težinom i sve veći broj pretilih. Navike stanovništva se mijenjaju, sve manje se krećemo, a sve više sjedimo. Procjena je kako će današnja djeca u dobi od 70 godina starosti u prosjeku iza sebe imati 7 do 10 godina provedenih pred televizijskim ekranom“, izjavila je Aleksandra Malešević, nutricionictica tvrtke Nestlé za regiju. Istaknula je kako su redovita tjelesna aktivnost i pavlina prehrana ključni faktori u prevenciji pretilosti mladih.

„NESQUIK Baseball dan“ obilježen je brojnim aktivnostima, među kojima su se posebno istaknule utakmica djece protiv roditelja te revijalne utakmica, a cjelodnevno druženje završilo je prigodnom zabavom za sve sudionike.

„Za uspjeh u sportu važan je stalni rad u kombinaciji s pravilnom prehranom. Bavljenje sportom kod mladih razvija kognitivne i motoričke sposobnosti. Ovim putem pozivam roditelje na aktivnije provođenje slobodnog vremena s djecom i njihovo uključivanje u sportske aktivnosti. Bavljenje sportom doprinosi razvoju osobnosti i priprema djecu za daljnji život“, izjavio je Matija Grofelnik, glavni trener Baseball kluba Zagreb.

Tvrtka Nestlé vodeća je prehrambena kompanija na svijetu, vođena predanošću prehrani, zdravlju i zdravom životu, koja podržava programe posvećene prehrani, zdravlju i dobrobiti, pogotovo djece mladeži.

Za više informacija posjetite
https://www.facebook.com/NesquikHrvatska
https://www.facebook.com/BaseballKlubZagreb