U Zagrebu održan godišnji trgovinski seminar tvrtke Nestlé

To Press Releases listZagreb,svi 30, 2014

Predsjednik Josipović pozvao njemačke poduzetnike da razmotre ulaganje u Hrvatsku te osiguraju ravnopravne pozicije hrvatskim proizvodima na policama svojih trgovina na jedinstvenom tržištu Europske unije

Ovog se tjedna u Hrvatskoj održao veliki godišnji Nestlé trgovinski seminar (Nestlé Handelsseminar), koji je ugostio vodeće njemačke poduzetnike. Nestlé Njemačka organizira ovaj događaj posljednjih trideset godina, okupljajući na jednom mjestu čelnike najvećih trgovačkih lanaca Europe, kao što su Edeka, Rewe, Fressnapf, Markant, Coop, dm – drogerie markt, Tegut, Lekkerland, SV Deutschland, Compass Group i Chef Culinar, a tema ovogodišnjeg seminara je bila „Šanse i rizici ulaska u Europsku uniju za Hrvatsku i Europu“.

Seminar je u Zagrebu otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je u pozdravnom govoru pozvao uzvanike da razmotre ulaganje u Hrvatsku te osiguraju ravnopravne pozicije hrvatskim proizvodima na policama svojih trgovina na jedinstvenom tržištu Europske unije.

Visoke uzvanike, među kojima je bio i njegova ekselencija Hans Peter Annen, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj, pozdravili su i Gerhard Bersenbrügge, predsjednik uprave tvrtke Nestlé Njemačka te Ansgar Bornemann, regionalni direktor tvrtke Nestlé Adriatic.

U četiri dana trajanja seminara sudionici su imali priliku poslušati rasprave na teme vezane za sektor robe široke potrošnje, ali se i upoznati s prirodnim i kulturnim ljepotama Hrvatske.