Nove žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats na ukusan način doprinose snižavanju kolesterola

To Press Releases listZagreb,stu 30, 2016

Tvrtka Nestlé obogatila je ponudu žitarica za doručak ukusnim, hrskavim pahuljicama CHEERIOS Oats koje sadrže preko 60% cjelovitog zrna zobi. Zahvaljujući visokom udjelu vlakana te posebno beta-glukana iz zobi, žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats na ukusan način doprinose snižavanju kolesterola.

Zob prirodno sadrži beta-glukan, u vodi topivo dijetalno vlakno koje ima specifičnu strukturu te utječe na snižavanje razine kolesterola u krvi. Visoki kolesterol jedan je od čimbenika rizika u razvoju kardiovaskularnih bolesti, zbog čega je važno voditi računa o uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani te zdravom načinu života.      

Dnevni unos od svega 3 grama beta-glukana pomaže u snižavanju kolesterola, a samo jedna porcija žitarica Nestlé CHEERIOS Oats osigurava polovicu preporučenog dnevnog unosa ovog važnog vlakna.           

 „U posljednje vrijeme važnost zobi u pravilnoj prehrani sve se češće spominje. Brojne studije su pokazale povezanost konzumacije ove žitarice s održavanjem zdravog načina života. Beta-glukan iz zobi djeluje tako da prilikom probavnog procesa tvori gel koji ima sposobnost vezanja kolesterola iz hrane i kolesterolom bogatih žučnih kiselina, pri čemu se sprečava apsorpcija kolesterola u krvi. Kolesterol se prirodno stvara u organizmu u dovoljnim količinama te između ostalog sudjeluje u sintezi hormona i vitamina D. Višak kolesterola niske gustoće, tj. „lošeg“ kolesterola“, kojeg unosimo putem hrane možemo regulirati pravilnim odabirom namirnica i na taj način zaštiti zdravlje srca.“ - objašnjava Nataša Šoštarić, nutricionistica iz Nestlé Adriatica.

Nestlé osluškuje potrebe svojih potrošača i razvija proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Nove žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats odličan su izbor za sve one koji vode računa o pravilnoj prehrani i zdravom načinu života.

Nove žitarice dolaze u dva okusa: Nestlé CHEERIOS Oats klasične i one s dodatkom cimeta.