Nestlé pokreće Politiku zaštite majčinstva za svoje zaposlenike

To Press Releases listZagreb,lip 30, 2015

Tvrtka Nestlé nedavno je pokrenula globalnu politiku za zaštitu majčinstva za svoje zaposlenike. Procenjuje se da ova Politika predstavlja jedan od najnaprednijih programa ove vrste u industriji.

Politika, koja se temelji na konvenciji za zaštitu majčinstva Međunarodne organizacije rada (ILO), utvrđuje minimalne standarde koji se moraju usvojiti za sva radna mjesta unutar tvrtke diljem svijeta do 2018. godine, te osigurava najmanje 14 tjedana plaćenog porodiljinog dopusta i pravo da produže dopust za dodatnih šest mjeseci.

Politikom su obuhvaćeni svi primarni skrbnici novorođenčadi, uključujući muške zaposlenike i posvojitelje.

Također program uključuje i zaštitu statusa zaposlenika, fleksibilni oblik organizacije rada te osiguranu sobu za dojenje za vrijeme radnog vremena u glavnim uredima, kao radnim mjestima s više od 50 zaposlenika. Nestlé trenutno ima više od 190 soba za dojenje u svojim postrojenjima diljem svijeta.

Petar Vogt, zamjenik izvršnog potpredsjednika i glavni direktor za ljudske resurse tvrtke Nestlé SA u povodu donošenja politike je izjavio: "Ovaj program će nam pomoći u unapređenju podrške majkama i njihovim obiteljima u našim uredima diljem svijeta te učvršćuje našu podršku isključivom dojenju u prvih šest mjeseci djetetovog života".

Na linku možete pogledati intervju Paula Bulckea za Fortune Magazine u kojem govori o Politici zaštite majčinstva te saznati više o predanost tvrtke ka poboljšanju rodne ravnoteže među svojim zaposlenicima.