Nestlé NESQUIK žitarice ponosan sponzor mlađih uzrasta AKK VERN'

To Press Releases listvlj 18, 2019

Nestlé NESQUIK žitarice i Veleučilište VERN' dogovorili su suradnju kojom je ovaj poznati brend žitarica za doručak postao sponzor škole košarke i mlađekadetske momčadi Akademskog košarkaškog kluba VERN'. Ovom suradnjom Nestlé NESQUIK žitarice naglasile su važnost uloge doručka i redovite tjelesne aktivnosti u pravilnom rastu i razvoju djece.

 „Budući da mladi košarkaši zbog redovitog bavljenja sportom troše više energije, potrebno im je osigurati obroke s više hranjivih tvari, a žitarice napravljene sa cjelovitim zrnom odličan su izbor za njih. Upravo smo zato odlučili podržati AKK VERN' smatrajući da kombinacijom njihovog znanja o sportu i naše stručnosti o pravilnoj prehrani možemo doprinijeti unapređenju zdravlja mladih sportaša te ih potaknuti da razmišljaju o ovoj važnoj temi“ – izjavila je Valentina Golub, Brand manager Nestlé žitarica za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.
U sklopu ove suradnje održat će se i edukativna radionica za mlade sportaše i njihove roditelje o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane za djecu i mlade, s naglaskom na prehranu sportaša.

„Angažmanom mladih kroz sport te stvaranjem zdravih navika u formativnom razdoblju postavljaju se temelji za budući uspjeh u obrazovanju, poslu i životu općenito. Veseli nas da su NESQUIK žitarice u nama prepoznale partnera i ovim sponzorstvom odlučile podržati upravo najmlađu sekciju AKK VERN'a“  – izjavio je Mario Kralj, sportski direktor Akademskog košarkaškog kluba VERN'.
Akademski košarkaški klub VERN' osnovan je 2012. godine. Momčad od osnutka bilježi stalna napredovanja u nacionalnoj košarkaškoj ligi, a od ranije postiže i vrhunske rezultate na sveučilišnim natjecanjima. Prošle godine u sklopu AKK VERN'a pokrenut je omladinski pogon – škola košarke i mlađekadetska momčad, koje su sastavni dio ovog projekta.