Nestlé Health Science podržava razvoj prve mikrobiološke terapije u svijetu

To Press Releases listZagreb,sij 14, 2016

Nestlé Health Science ulaže 120 milijuna američkih dolara u novu klasu bioloških lijekova „Ecobiotics“ 

Recentna znanstvena istraživanja sve više povezuju neuravnotežen mikrobiom, nevidljivi ekosustav ljudskog organizma sastavljen od trilijuna mikroorganizama poput bakterija, kvasaca, plijesni i gljivica, s nizom zdravstvenih stanja kao što su upalne bolest crijeva te crijevne infekcije uzrokovane bakterijom Clostridium difficile (C.diff).

Kako bi se unaprijedilo liječenje navedenih bolesti, koje u nekim slučajevima mogu biti i opasne po život, Nestlé Health Science potpisao je ekskluzivni ugovor o suradnji izvan SAD-a i Kanade s tvrtkom Seres Therapeutics. Nestlé Health Science će uložiti 120 milijuna američkih dolara i tako podržati razvoj nove klase bioloških lijekova „Ecobiotics“ tvrtke Seres Therapeutics, a koja se temelji na mikrobiološkim organizmima.

Sve više dokaza, naime, upućuje na to da je ulcerozni kolitis (UC) obilježen neravnotežom bakterija u crijevima, a liječenje te neravnoteže može dovesti do značajnog kliničkog učinka. Procjenjuje se i da oko 2,5 do 3 milijuna ljudi u Europi boluje od upalnih bolesti crijeva, što zdravstvu predstavlja trošak od 4.6 do 5.6 milijardi eura godišnje.

„Ovim strateškim potezom još smo jednom pokazali našu namjeru da s naprednim zdravstvenim pristupima doprinesemo transformaciji ishoda za bolesnike i stvaranju vrijednosti u zdravstvenim sustavima diljem svijeta“ – izjavio je Greg Behar, predsjednik Uprave Nestlé Health Sciencea i član upravnog odbora Seres Therapeuticsa.

Ovim sporazumom Nestlé Health Science podržat će potencijalnu komercijalizaciju prve mikrobiološke terapije u svijetu.