Nestlé zabilježio odlične polugodišnje rezultate

To Press Releases listZagreb,kol 23, 2006

U prvoj polovici 2006. godine tvrtka Nestlé Adriatic ostvarila je odlične financijske rezultate što je rezultat ulaganja u nove i postojeće proizvode te unapređenja njihove distribucije i dostupnosti.

Na regionalnom tržištu (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) Nestlé Adriatic ostvario je prodaju u iznosu od 176 milijuna kuna što je 37% više nego u istom razdoblju 2005. godine. Prodano je ukupno 4070 tona proizvoda ili 26% više u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

U Hrvatskoj je tvrtka ostvarila prodaju u iznosu od 80 milijuna kuna, odnosno 10% više nego nego u prvoj polovici 2005. godine, a prodala je 1570 tona proizvoda. Tvrtka Nestlé Adriatic je na hrvatskom tržištu zabilježila organski rast u iznosu od 15%.

Slijedom ostvarenih polugodišnjih rezultata Nestlé Adriatic za 2006. godinu planira prosječni godišnji rast od 30% temeljen na intenzivnom ulaganju u postojeće i razvoj novih proizvoda, kao i unapređenju njihove distribucije i dostupnosti.

Nestlé je na u prvom polugodištu na međunarodnoj razini zabilježio povećanje u prodaji od 11%, odnosno prodaja je iznosila preko 47 milijardi švicarskih franaka (preko 216 milijardi kuna) čime je u svjetlu stalno rastućih troškova sirovina i nafte uspješno odgovorio na izazove u poslovanju.

Organski rast Nestlé Grupe iznosio je 6,4%, a bio je posebno snažan u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Oceaniji i Africi, dok se poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije u Zapadnoj Europi odrazilo na povećano povjerenje potrošača rezultirajući organskim rastom od 2,5% i prodajom od 12,8 milijardi švicarskih franaka (59 milijardi kuna).

Uspješno prvo polugodište grupacije Nestlé obilježile su i akvizicije australske tvrtke Uncle Toby's, proizvođača zdrave hrane, kao i australsko-američke tvrtke Jenny Craig koja se bavi reguliranjem tjelesne težine. Time se dodatno naglašava usmjerenost tvrtke na zdravlje, nutricionizam i wellnes, strateške odrednice Nestléa u budućnosti.