Nestlé preuzima poslovanje tvrtke Centroproizvod, vodećeg proizvođača hrane u Srbiji

To Press Releases listBeograd,lip 16, 2011

Tvrtka Nestlé danas je objavila da je postigla dogovor o preuzimanju poslovanja tvrtke Centroproizvod A.d., vodećeg proizvođača hrane u Srbiji.  Transakcija s Centroproizvodom uključuje i njihovu tvornicu u Surčinu.

Akvizicija Centroproizvoda obuhvaća njihove kulinarske proizvode (suhi začini, dodaci jelima, juhe, preljevi i umaci), konditorske proizvode (namazi i čokoladne pločice) i napitke (čokoladni napici i čajevi). Centroproizvod u 2011. godini očekuje realizaciju prodaje na razini 2.5 milijardi RSD (25 milijuna eura).

Uvjeti prodaje predmet su regulatornih odobrenja, pa se pojedinosti transakcije ne smiju otkrivati. 
Tvrtka Centroproizvod ima iznimno poznati brend C, koji je već 60 godina sinonim za kvalitetu i tradiciju, a njihov vodeći proizvod Začin C prisutan je u većini domaćinstava u Srbiji.

Marco Travaglia, predsjednik Uprave Nestlé Adriatic: “Ova akvizicija strateški je korak koji će ojačati poziciju i nazočnost Nestlé-a u regiji. Portfelj proizvoda tvrtke Centroproizvod komplementaran je s našim, a lokalna proizvodnja u Surčinu, s izvrsnim distribucijskim mogućnostima, za nas je veliki dobitak.“

Nestlé je u Adriatic regiji prisutan od 2003. godine. Tvrtka trenutačno zapošljava oko 500 zaposlenika i upravlja tvornicom u Staroj Pazovi u Srbiji.

Preuzmite dokument