Nestlé preuzima grčku tvrtku Delta Ice Cream

To Press Releases listVevey,pro 18, 2005

Nestlé S.A. danas je objavio da je postignuo dogovor s Delta Holdings S.A. o preuzimanju tvrtke Delta Ice Cream S.A. od strane Nestlé Hellas S.A. za oko 240 milijuna eura.

S ukupnom prodajom u vrijednosti od 122 milijuna eura u 2004. i četiri proizvodna pogona, Delta Ice Cream vodeći je proizvođač sladoleda u Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Njezini najpoznatiji proizvodi u Grčkoj su NIRVANA, BOSS, ALOMA i MAGNUM. Preuzimanje će značajno ojačati poziciju tvrtke Nestlé na rastućem tržištu sladoleda u Grčkoj i drugim zemljama balkanskog poluotoka.
Tvrtka Delta Ice Cream kotira na Atenskoj burzi, a Delta Holdings posjeduje preko 96 posto dionica tvrtke. Po dobivanju odobrenja nadležnog regulatornog tijela Nestlé će preuzeti 96 posto udjela u tvrtki te izdati obvezatnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica.
S preuzimanjem tvrtki Dreyer's Grand Ice Cream i Delta Ice Cream, Nestlé nastavlja sa svojom strategijom širenja na međunarodnom tržištu proizvodnje sladoleda. Niz internih i eksternih inicijativa u posljednjih nekoliko godina rezultirale su liderskim položajem tvrtke Nestlé u ovom važnom sektoru.