Nestlé predstavio nove čokolade na svečanoj premijeri filma "Charlie i tvornica čokolade"

To Press Releases listZagreb,ruj 17, 2005

Povodom premijernog prikazivanja igranog filma «Charlie i tvornica čokolade» u kinu Broadway u Centru Kaptol, vodeći svjetski proizvođač čokoladnih užitaka Nestlé i Udruga ljubitelja čokolade prisutne su zabavili natjecanjem «Tko može pojesti više čokolade?».

Natjecatelji su se okušali u brzom jedenju već poznatih, ali i novih Nestlé čokolada koje će od sada biti prepoznatljive po novom zaštitnom znaku «Chocolove» koji u sebi objedinjuje oblik srca i usana. Nestlé čini divne stvari od čokolade
Svi ljubitelji kremastih Nestlé čokolada proizvedenih prema jedinstvenom švicarskom receptu od sada mogu uživati u novim okusima mliječne čokolade, mliječne čokolade s lješnjacima, mliječne čokolade s lješnjacima i grožđicama, tamne čokolade, te Crunch mliječne čokolade s hrskavim zrncima riže. Nestlé nije zaboravio ni svoje najmlađe čokoljupce, pa tako oni uz Nesquik od sada mogu pronaći i popularni slatkiš Smarties u obliku čokolade.
Nestlé čokolada se topi na usnama i spaja srca
Nestlé ima više od 100 godina iskustva u proizvodnji čokolade, a tajna njihovog posebnog okusa je u švicarskoj tradiciji i recepturi. Pažljivi odabir svakog kakao zrna, zatim usitnjavanje i miješanje svih sastojaka Nestlé čokoladi daje posebni kremasti sadržaj, a zahvaljujući velikom postotku mlijeka i kakao udjela, čokolade imaju posebnu topivost u ustima.
Za sve prezaposlene čokoljupce Nestlé preporuča kratku slatku pauzu uz KitKat pločicu, KitKat Chunky, KitKat Chunky White, Lion, Nesquik i Smarties bombone u novoj ambalaži.
Uz već poznati After Eight, Nestlé je svoju liniju poklona obogatio i Sinsations bombonjerom s mliječnim i tamnim pralinama. Zavodljive kremaste mliječne praline spoj su lješnjaka i lako topivog čokoladnog mlijeka, dok su u karmeliziranim tamnim pralinama sjedinjeni komadići kakaa i bogata tamna čokolada.

Kome dugujemo mliječnu čokoladu?

Priča o čokoladi započinje još u doba Maya koji su uživali u tamnom napitku zvanom cacahuaquchtl. Ovaj čarobni napitak nakon Maya preuzimaju Azteci, a zrna od kojih se priprema koriste kao sredstvo plaćanja.
Napitak je 1523. godine okusio i Hernan Cortes koji čokoladu donosi u Novi svijet gdje je ubrzo postala miljenica europskih plemića. Od samih je početaka pretvaranje sirovih, gorkih kakao zrnaca, prema riječima jednog pisca iz 17. stoljeća, u «jedinu pravu hranu bogova» bila kombinacija alkemije, znanosti i kulinarstva.
Prva mliječna čokolada nastala je 1875. godine kada je nakon dugih godina truda mladi slastičar Daniel Peter uspješno stopio mlijeko i kakao prah. Peter je osnovao tvrtku koja je ubrzo postala svjetki proizvođač čokolade, dok je tvrtkin dobavljač mlijeka bio Henry Nestlé. Nestlé 1929. godine kupuje Peterovu tvrtku nakon čega svjetska čokoladna industrija više nije bila ista.

Nestlé Adriatic d.o.o.

Tvrtka Nestlé Adriatic d.o.o. osnovana je početkom prošle godine u Hrvatskoj i središnji je ured za čitavu regiju koja uključuje Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. Tom svojom odlukom Nestlé je želio pokazati kako prepoznaje potencijale prehrambenog tržišta u Hrvatskoj, kao i značaj Hrvatske i njenu vodeću poziciju u razvoju čitave regije. Nestlé Adriatic Regija trenutno zapošljava preko 90 djelatnika, a u skoroj budućnosti planira dodatno ojačati svoju organizacijsku strukturu i povećati udio svojih proizvoda na tržištima regije.

Nestlé je u prošloj godini ostvario prodaju od 87 milijardi CHF (oko 413milijardi HRK) te neto zaradu od 6.7 milijardi CHF (oko 31.5 milijardi HRK). Nestlé zapošljava ukupno 247.000 zaposlenika, a posjeduje 500 tvornica na svim kontinentima svijeta.