Nestlé Grupa zaključila akviziciju Pfizer Nutritiona i time učvrstila svoju poziciju lidera u proizvodnji dječje hrane

To Press Releases listZagreb,pro 3, 2012

Nestlé Grupa zaključila je akviziciju Pfizer Nutrition vrijednu 11,85 milijardi dolara. Proces integracije obuhvaća i prelazak 4500 zaposlenika tvrtke Pfizer Nutrition u Nestlé. Akvizicija će unaprijediti poslovanje tvrtke Nestlé u području proizvodnje dječje hrane usmjereno na rast, globalnu prisutnost i vodeću poziciju u istraživanju i razvoju.

Jaki brendovi, širok asortiman proizvoda, talentirani zaposlenici posvećeni uspješnosti poslovanja, kao i geografska prisutnost tvrtke Pfizer Nutrition koja ostvaruje 85% prodaje na tržištima u nastajanju, u potpunosti odgovaraju poslovanju tvrtke Nestlé u segmentu dječje hrane.

Pfizer Nutrition je dinamična kompanija koja nadopunjuje postojeći asortiman Nestlé Grupe jakim brendovima u ključnim segmentima i područjima. Akvizicija će također omogućiti kombiniranje poznatih Pfizerovih brendova poput S-26 Gold, SMA i Promil s postojećim asortimanom uspješnih Nestlé brendova kao što su Nan, Gerber, Lactogen, Nestogen i Cerelac žitarice za bebe, koji uživaju povjerenje potrošača.