Nestlé Adriatic podupire svjetski tjedan dojenja

To Press Releases listZagreb,srp 31, 2013

Svjetski tjedan dojenja obilježava se u razdoblju od 1. do 7. Kolovoza 2013. s temom "Podrška dojenju: Blizu majkama."

Kao vodeća svjetska kompanija u području prehrane, zdravlja i zdravog života, vjerujemo da možemo doprinijeti poboljšanju zdravlja i prehrane majki i njihove djece.
Naša predanost kvalitetnoj prehrani očituje se u potpori preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koje zagovaraju isključivo dojenje prvih šest mjeseci života, a zatim uvođenje odgovarajuće dohrane.

Za djecu koja ne mogu biti dojena u preporučenu vremenskom razdoblju, mliječna formula igra ključnu ulogu pružajući im esencijalne hranjive tvari. Mliječna formula jedini je pogodan nadomjestak (zamjena) majčinom mlijeku preporučena od strane WHO-a.

informiranje i promidžbu nadomjestaka za majčino mlijeko na odgovoran način. Kao rezultat naših strogih pravila i procedura u ovom području, ponosni smo da smo za sada prva i jedina kompanija, proizvođač dječje hrane, koji je uključen u FTSE4Good etički indeks za odgovorno društveno poslovanje.

Kao podrška ovoj inicijativi, na web stranici www.bebe-nestle.hr možete pronaći mnogo zanimljivih činjenica i savjeta o dojenju.