Najveća investicija kompanije Nestlé u Europi

To Press Releases listZagreb,lip 3, 2013

Nestlé je najavio početak gradnje nove tvornice u Njemačkoj koja predstavlja najveću investiciju te kompanije u Europi.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pridružila se generalnom direktoru kompanije Nestlé, Paulu Bulckeu, na proslavi gdje su postavili temelje za izgradnju tvornice Nescafé Dolce Gusto. Očekuje se da će nova tvornica vrijedna 220 milijuna eura stvoriti oko 450 novih radnih mjesta kada bude radila punim kapacitetom.

„Usprkos teškoj ekonomskoj situaciji, vjerujemo u snagu Europe. Uvjereni smo da je rast moguć. Zbog toga ne samo sada, već kontinuirano investiramo u europsko tržište, inovacije, moderne tehnologije i visoko kvalificiran kadar. Ova je tvornica, ne samo najveća investicija u Njemačkoj, već i jedna od najvećih Nestlé investicija u Europi. Ona potvrđuje našu posvećenost Njemačkoj i dokaz je našeg dubokog povjerenja u zemlju gdje uspješno poslujemo već 110 godina“, izjavio je pritom gospodin Bulcke.

Tržište Njemačke na globalnoj je razini četvrto najveće tržište na kojem posluje kompanija Nestlé, a prvo po prodaji brenda Nescafé Dolce Gusto. Tvornica u Schwerinu bit će treći proizvodni pogon koji isključivo proizvodi Nescafé Dolce Gusto, nakon Tutburyja u Velikoj Britaniji i Girone u Španjolskoj.  Nova će tvornica Nestléa proizvoditi oko dvije milijarde kapsula godišnje za tržišta Njemačke, Skandinavije i istočne Europe.