Nagrađeni najbolji osnovnoškolci unutar projekta „Vrtim Zdravi Film“

To Press Releases listZagreb,svi 2, 2013

Svečanom završnicom Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske 2013. u Poreču, Hrvatski školski športski savez i tvrtka Nestlé Adriatic dodijelili su nagrade najuspješnijim osnovnoškolcima unutar projekta Vrtim Zdravi Film. Nagrade su dodijeljene najboljima u tri kategorije: snimanje edukativnog filma kojim se promiče zdrav način života, unaprijeđeno znanje o pravilnoj prehrani te najboljim atletičarima u sklopu prvenstva.

Tako je OŠ Meterize iz Šibenika osvojila nagradu za najbolji edukativni film, koji je važan dio vršnjačke edukacije u sklopu projekta, a prikazuje kako učenici doživljavaju probleme vezane uz povećanu tjelesnu težinu. Najveći napredak u znanju je, prema anketama koje su rađene prije i poslije provedene edukacije, ostvarila je OŠ Vidikovac iz Pule. Analiza Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazala je kako je znanje ovih osnovnoškolaca o pravilnoj prehrani poraslo za 27,41%. Nagrada za najbolje atletičare dodijeljena je najuspješnijima na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava. Nagrade su pripale ženskoj atletskoj ekipi iz OŠ Nedelišče, dok je u muškoj kategoriji najuspješnija bila ekipa iz OŠ Novi Marof.

 „Ulagati u zajednicu u kojoj poslujemo temelj je našeg društveno odgovornog poslovanja. Tome u prilog govori i projekt Vrtim Zdravi Film kojeg tvrtka Nestlé Adriatic sa partnerom HŠŠS-om provodi već drugu godinu zaredom. Projekt za cilj ima podići svijesti o prehrani, zdravlju i zdravom životu i potaknuti osnovnoškolce na bavljenje tjelesnom aktivnošću. Ove sezone su u projekt bile uključene 24 škole, odnosno više od 1800 učenika sedmih razreda. Da su naši napori o educiranju mladih o važnosti pravilne prehrane i kretanja uspjeli, pokazuje istraživanje prema kojem je projekt Vrtim Zdravi Film unaprijedio znanje učenika sedmih razreda za 10,88%.“, izjavila je Aleksandra Malešević, nutricionistica iz tvrtke Nestlé Adriatic.