NESCAFÉ, prva topiva kava na svijetu, slavi svoj 75. rođendan

To Press Releases listZagreb,ožu 28, 2013

Nescafé ove godine obilježava 75.godišnjicu svog postojanja kao vodeći brand na svjetskom tržištu u kategoriji instant kava na svijetu. Nakon 75 godina od lansiranja NESCAFÉ-a svake sekunde se popije više od 5,500 šalica ovog napitka. Nescafé, brand tvrtke Nestlé koja je još davne 1938. izmislila topivu kavu, danas drži 43 posto udjela na hrvatskom tržištu u tom segmentu.

„Slavimo bogatu povijest i nasljeđe NESCAFÉ-a, prve topive kave na svijetu koja je tijekom 75 godina svog postojanja sačuvala prepoznatljiv okus. NESCAFÉ je danas prisutan u 180 zemalja, a s obzirom na vodeću poziciju u kategoriji proizvođača kave, planiramo nastaviti s ekspanzijom“, istaknuo je Carsten Fredholm, voditelj Nestlé-ove strateške poslovne jedinice za piće.

NESCAFÉ je nastao uslijed Svjetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik tvrtke Nestlé, Louis Dapples, dobio zadatak da kavu nagomilanu u skladištima u Brazilu pretvori u topive kocke kave. Tri godine istraživanja pokazale su kako kava pretvorena u prašak, dulje zadržava svoj okus. Kao rezultat, 1938. nastala je prva topiva kava na svijetu – NESCAFÉ.

Koliko je kava dio naše svakodnevice govori i činjenica da je upravo kava drugi najkorišteniji proizvod na svijetu, nakon nafte. Upravo zato NESCAFÉ svoj asortiman prilagođava ukusima lokalnih potrošača, pa  ne čudi činjenica kako u svijetu postoji više od 200 različitih okusa NESCAFÉ-a.