Medalje dobili najbolji od najboljih

To Press Releases listZagreb,lip 1, 2010

Zagreb, 2. lipnja 2010. - Velikim finalom na stadionu Mladost u Zagrebu, završena je šesta sezona Nestlé školske atletske lige u Hrvatskoj, koju tvrtka Nestlé Adriatic organizira u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom.

U finalnoj borbi za medalje bilo je oko 190 mladih atletičara iz cijele Hrvatske, koji su se prethodno pokazali najboljima na kvalifikacijama u Rijeci, Puli, Zadru, Splitu, Varaždinu, Osijeku i Zagrebu. Budući da su ove godine sudjelovali i sedmi i osmi razredi, liga je sveukupno okupila preko 4500 školaraca u dobi između 9 i 14 godina, koji su se natjecali u trčanju na 60, 300 i 600 metara, skoku udalj, skoku uvis i bacanju kugle od 3 kg. Najboljima su se ipak pokazali:

Tom je prigodom Sandra Perković, velika nada hrvatske atletike u bacanju diska te promotorica Nestlé školske atletske lige, poručila malim atletičarima kako su rad i upornost uz zdravu i uravnoteženu prehranu recept za postignuće najboljih rezultata. Sandra je već u drugom razredu osnovne škole otkrila svoj talent i ljubav prema atletici te smatra da je ovakva vrsta natjecanja najbolji način da se djeca upoznaju sa svojim mogućnostima i zahtjevima aktivnog bavljenja atletikom.