Maggi proglašen najboljim svjetskim brendom

To Press Releases listZagreb,svi 22, 2013

Maggi, brend instant juha, kocki za juhu, umaka, pojačivača okusa i rezanaca tvrtke Nestlé, proglašen je najboljim brendom u segmentu hrane prema istraživanju koje je proveo Kantar Worldpanel, vodeća svjetska tvrtka za istraživanje tržišta. Drugo mjesto zauzeo je Unileverov brend Knorr, dok je treći brend Lay's tvrtke PepsiCo.

Analiziranjem navika potrošača u 32 države diljem svijeta, analitičari su došli do podataka o najčešće odabiranim proizvodima iz segmenta robe široke potrošnje (Fast Moving Consumer Goods – FMCG). Prema navodima tvrtke Kantar, riječ je o prvom rangiranju FMCG brendova pomoću nove metode nazvane Consumer Reach points. Ovom se metodom prati ponašanje kupaca kako bi se došlo do broja kućanstava koja kupuju određeni proizvod, kao i učestalost njihove kupnje.

Najveći rast brend Maggi ostvario je u Aziji čemu je, prema analizi tvrtke Kantar, značajno pridonio uspjeh Maggi instant rezanaca na indijskom tržištu. Uspjehu su, svakako, doprinijele i stalne inovacije, tj. proširenje ponude Maggi proizvoda na svjetskim tržištima. Tako je u Kini predstavljen novi proizvod Maggi tekući začini (Maggi Liquid Seasoning), u Maleziji Maggi niskokalorični rezanci (Maggi low fat noodles), a na tržište Indije plasirani su Maggi rezanci s povrćem napravljeni sa cjelovitim zrnom  (Maggi Vegetable Atta).