Kreće treća sezona Nestlé školske atletske lige

To Press Releases listZagreb,tra 20, 2008

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic najavili su treću sezonu Nestlé školske atletske lige, natjecanja koje okuplja djecu od 9 do 13 godina. Nakon iznimno uspješne prve dvije sezone, ove se godine očekuje između 3500 i 4000 atletičara školskog uzrasta. Osim Ministarstva obrazovanja i športa, službenu podršku malim atletičarima uputila je i Danijela Grgić, juniorska svjetska prvakinja u trčanju na 400m.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic nastavljaju uspješnu suradnju organizirajući Nestlé školsku atletsku ligu kroz koju je ukupno u protekle dvije sezone prošlo oko 5000 natjecatelja.
Samo ove godine očekuje se između 3500 i 4000 malih atletičara, što govori o porastu interesa za ovim natjecanjem. Djeca u dobi od 9 do 13 godina natjecat će se u sljedećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis, bacanje loptice i štafeta. Kvalifikacijska natjecanja se održavaju u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Puli i Zadru. Veliko finale je 20. svibnja 2008. na atletskom stadionu zagrebačke Mladosti.

Treća sezona Nestlé školske atletske lige nastavak je prakse tvrtke Nestlé koja u više od 80 zemalja diljem svijeta sustavno ulaže u zdravlje i kvalitetu života zajednica u kojima djeluje, a posebnu pažnju posvećuje djeci i razvoju njihovih potencijala.

Osim na sportske rezultate pažnja se usmjerava na brigu o zdravlju i zdravoj prehrani školske djece zbog čega je projekt nazvan «Zajedno za zdravlje». Sudionici natjecanja dobit će informativnu brošuru sa osnovnim smjernicama za izbor pravilne prehrane i usvajanje zdravih navika koju su zajednički pripremili tvrtka Nestlé Adriatic i nutricionistica dr. sc. Darija Vranešić Bender.
 
Danijela Grgić, juniorska svjetska prvakinja u trčanju na 400m poručila je malim atletičarima da osim talenta, upornosti i mukotrpnog rada put do vrhunskih rezultata podrazumijeva zdravu i uravnoteženu prehranu.