Kreće prva sezona školske atletske lige

To Press Releases listZagreb,lip 11, 2006

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic najavili prvu sezonu Malih atletičara - školske atletske lige, natjecanja koje okuplja djecu od 9 do 13 godina.

Ove godine školska atletska liga okuplja oko 1500 djece iz Zagreba, Varaždina, Osijeka, Rijeke i Splita. Osim predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše, službenu su podršku malim atletičarima uputile i proslavljene hrvatske atletičarke, Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić.
Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic su u prosincu prošle godine potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj koja je rezultirala pokretanjem školske atletske lige. Zahvaljujući ovoj suradnji ove godine započinje prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj.
Mali će atletičari svoje snage omjeriti u sljedećim diciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanje loptice. Kvalifikacijska natjecanja počinju u Splitu i Varaždinu (26. travnja), potom slijede Osijek i Zagreb (3. svibnja), a posljednje preliminarno natjecanje održat će se u Rijeci (5. svibnja). Veliko finale je u Zagrebu, 18. svibnja na stadionu Mladosti.
U više od 80 zemalja širom svijeta Nestlé posvećuje posebnu pažnju djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već pune 42 godine, a dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.