KOMPANIJA NESTLÉ PODRŽAVA INICIJATIVU UJEDINJENIH NARODA ,,SVAKA ŽENA SVAKO DIJETE''

To Press Releases listruj 21, 2011

Zagreb, 22. rujan 2011 - U trenutku kada je svijet zabrinut za ispunjavanje ciljeva Ujedinjenih naroda zadanih Milenijskim ciljevima razvoja, Nestlé je UN-u predočio svoje načine i aktivnosti po pitanju učinkovitije pomoći ženama i djeci.

Milenijski ciljevi razvoja UN-a kreirani su kako bi se postavile smjernice za lidere i organizacije, koje bi omogućile poboljšanje kvalitete života za milijune najsiromašnijih ljudi do 2015. godine.

Ovog je utorka, u zgradi Ujedinjenih naroda tijekom zasjedanja generalne skupštine UN-a u New Yorku, Nestlé kao jedina kompanija iz prehrambene industrije predstavio svoje aktivnosti i napore koje poduzima kako bi se dostigli navedeni ciljevi.

U partnerstvu s UN-om, Nestlé ispituje mogućnosti angažiranja suradnika koji bi se kasnije organizirali u udruge, a sve u skladu sa principom „Stvaranja zajedničke vrijednosti“ – Nestlé konceptom društvene odgovornosti.  Nestlé obveze dio su kompanijskog koncepta koji obuhvaća gotovo 300 projekata u zajednicama diljem svijeta.

Nestlé je naglasio kako će svoje poslovne aktivnost usmjeriti na promoviranje jednakosti spolova i edukaciju žena i djevojčica. Kroz aktivnosti globalnog programa Nestlé Healthy Kids, Nestlé u mnogim zemljama u kojima posluje obrazuje djecu školskog uzrasta o važnosti zdrave prehrane i  tjelesne aktivnosti. Ovaj program, koji je do sada obuhvatio četiri milijuna djece u 50 zemalja, ove je godine uključio i djecu iz Hrvatske. Pilot projekt kreiran je pod lokalnim nazivom "Vrtim zdravi film".

Nestlé je na ovaj način podržao inicijativu UN-a, koja je poznata pod nazivom "Svaka žena svako dijete". Generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon i zaklada UN-a prošle su godine započeli ovu inicijativu kako bi se potaknule vlade, tvrtke i organizacije da više sudjeluju u unapređenju zdravlja žena i djece.
Paul Bulcke, izvršni direktor tvrtke Nestlé, je u pismu prije zasjedanja skupštine naveo: "Ovo je prilika da javnost, tvrtke i civilno društvo ujedine snage fokusirajući se na zdravlje žena i djece. Stvaranje zajedničke vrijednosti je odraz naših uvjerenja da samo stvaranjem zajedničke vrijednosti za društvo u cjelini, možemo stvoriti dugoročnu vrijednost za sve zainteresirane strane. To je osnova poslovanja kompanije Nestlé i naš prioritet kada su u pitanju ulaganja koja će biti usmjerena u prehranu, vode i ruralni razvoj. "

Generalni tajnik Ban Ki-moon ovim je povodom izjavio: "Na kompanije se često gleda sa sumnjom kada stupaju u svijet globalnog razvoja, no one igraju ključnu ulogu u poboljšanju života žena i djece. Oduševljen sam što, usprkos teškim vremenima za ekonomiju, mnogi predstavnici vlada, kompanija i civilnog društva čine značajne napore da unaprijede zdravlje žena i djece. "

 

Za dodatne informacije kontaktirajte:
Irena Kurtanjek
Corporate Affairs and Communication - Nestlé Adriatic d.o.o.
Av. Većeslava Holjevca 40
10010 Zagreb, Croatia
Tel:   +385 (1) 63 28 012
Mob: +385 99 73 13 738
Fax:  +385 (1) 63 28 099
www.Nestlé.hr