Hrvatski menadžeri preuzimaju visoke inozemne pozicije unutar kompanije Nestlé

To Press Releases listZagreb,lis 21, 2012

S početkom trećeg kvartala dvoje hrvatskih menadžera imenovano je na visoke inozemne pozicije unutar kompanije Nestlé, najvećeg svjetskog proizvođača hrane i pića.

Iva Mladinić Lečić, donedavno voditeljica sektora ljudskih potencijala te članica upravljačkog tima tvrtke Nestlé u Adriatic regiji preuzela je, s početkom rujna, poziciju biznis partnera za kategorije unutar sektora  ljudskih potencija  u središnjici tvrtke Nestlé u Švicarskoj, u Veveyu.

Iva Mladinić Lečić u Nestléu je od 2005. godine  te se kao njezina najveća postignuća ističu izgradnja organizacije i  jedinstvene Nestlé kulture kao i projekti razvoja talenata u iznimno zahtjevnim uvjetima unutar regije.

Upravljanje sektorom ljudskih potencijala za Nestlé Adriatic preuzima David Gaal, koji ujedno postaje i članom upravljačkog tima. David Gaal se Nestlé timu pridružio početkom 2009. te je do sada obavljao nekoliko funkcija unutar sektora  ljudskih potencijala.

Istovremeno, Renata Matusinović, koja je do sada bila voditelj kategorije napitaka za Nestlé u Adriatic regiji i član upravljačkog tima, preuzima poziciju izvršne direktorice kategorije napitaka i člana upravljačkog tima u regiji Nestlé Češka & Republika Slovačka sa sjedištem u Pragu.

Renata Matusinović svoju je karijeru u Nestléu započela 2004. godine kao menadžer grupe kategorija kave i pića. Tijekom svoje karijere u tvrtki kao najveća postignuća Renate Matusinović ističu se  pozicioniranje robne marke NESCAFÉ kao vodećeg brenda u kategoriji instant kava te uvođenje inovacija koje su postavile nove trendove na tržištima kave u regiji.

Upravljanje kategorijom pića u Adriatic regiji preuzima Atana Škalko s pozicijom izvršne voditeljice kategorije napitaka i član upravljačkog tima, a koja uz ovu funkciju do daljnjega vodi i kontrolira i konditorski program za Nestlé u regiji.

Atana Škalko dio je Nestlé tima od 2004. godine kada je svoju karijeru započela kao voditelj kategorije kulinarskih proizvoda.

"Izuzetno mi je drago što su dosadašnji rad i značajni rezultati domaćih stručnjaka prepoznati na inozemnim Nestlé tržištima. Također, vjerujem kako će hrvatski stručnjaci svojim  znanjima i idejama značajno doprinijeti daljnjem rastu i razvoju poslovanja i inozemnih timova kojih su sada članovi '' – izjavio je Marco Travaglia, generalni direktor za regiju Nestlé Adriatic.