Druga sezona Nestlé školske atletske lige okupit će 2500 malih atletičara

To Press Releases listZagreb,tra 17, 2007

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic najavili su drugu sezonu Nestlé školske atletske lige, natjecanja koje okuplja djecu od 9 do 13 godina.

Nakon iznimno uspješne prve sezone ove se godine očekuje čak 2500 natjecatelja. Osim Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, službenu podršku malim atletičarima uputili su i proslavljeni hrvatski atletičari Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić, Željko Vincek i Milan Kotur.

Hrvatski atletski savez i tvrtka Nestlé Adriatic nastavljaju uspješnu suradnju od prošle godine kada je Školska liga okupila 1500 natjecatelja koji su postigli odlične sportske rezultate. Ove se godine očekuje čak 2500 malih atletičara u dobi od 9 do 13 godina koji će se natjecati u sljedećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis, bacanje loptice i štafeta. Kvalifikacijska natjecanja se održavaju u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, te u dva nova grada - Puli i Zadru. Veliko finale je 23. svibnja 2007. na zagrebačkim stadionu Mladosti.

Druga sezona Nestlé školske atletske lige će osim na sportske rezultate pažnju usmjeriti i na brigu o zdravlju i zdravoj prehrani djece. U skladu s time moto ovogodišnjeg natjecanja je «Zajedno za zdravlje», a za svakog učesnika Školske lige Nestlé Adriatic je u suradnji s nutricionisticom, dr. sc. Darijom Vranešić Bender pripremio informativnu brošuru sa osnovnim smjernicama za izbor pravilne prehrane i usvajanje zdravih navika.