Nestlé se aktivno uključio u borbu protiv pandemije COVID-19 te pružanje pomoći pogođenima u potresu u Zagrebu

Donacije Hrvatskom Crvenom križu, Kliničkoj bolnici Dubrava i Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara dio su aktivnosti koje smo pokrenuli na globalnoj razini za pomoć medicinskom osoblju i svima kojima je pomoć najpotrebnija.

dijeljenje hrane

Udružujemo snage s Međunarodnom federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Kroz doniranje 10 milijuna švicarskih franaka za podršku međunarodnim hitnim službama Crvenog križa te hrane, vode i medicinske prehrane za pomoć najugroženijima, na raspolaganje smo stavili svoje resurse kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Na raspolaganje Crvenom križu stavljeni su i svi logistički kapaciteti kompanije, a na svaku donaciju naših zaposlenika ovoj organizaciji odgovorit ćemo donacijom u istom iznosu.

Dio donacija namijenjen je i za zemlje Adriatic regije, među kojima je i Hrvatska. Tako je Nestlé Adriatic osigurao 10.000 NESCAFÉ kava i više od 100.000 porcija MAGGI i THOMY proizvoda za medicinske djelatnike Kliničke bolnice Dubrava, Hrvatsko udruženje medicinskih sestara i Hrvatski Crveni križ te donirao novčana sredstva za nabavu medicinske opreme, kao i u svrhu pomoći pogođenima u zagrebačkom potresu.

„Sada je vrijeme da pokažemo vrijednosti koje Nestlé obitelj njeguje. Ja sam zaista impresioniran naporima koje cijeli naš tim ulaže da podrži pojedince i zajednice pogođene ovom krizom. Ovo je globalni problem, stoga mi nudimo pomoć u svih 187 zemalja u kojim djelujemo. Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca naš je dugogodišnji pouzdani partner. Pozdravljamo neumorne napore milijuna njihovih volontera i divimo se njihovoj predanosti da situaciju na terenu učine boljom.“ rekao je ovim povodom Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé.

Hrana i piće ključ su poboljšanja kvaliteta života, stoga i dalje nastavljamo isporučivati proizvode kako bismo zadovoljili globalnu potražnju te osigurali kvalitetnu prehranu za sve, a posebno za najugroženije skupine društva – djecu, starije i one koje se bore sa bolešću. Također, podržavamo rad medicinskih ustanova širom svijeta, te s medicinskim osobljem radimo na razvoju nove medicinske prehrane prilagođene potrebama nastalim pandemijom virusa COVID-19.