Ukusni desert s okusom mente.
- OBROK ZA: 6 osoba
- VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 125 g Digestive keksa za laganu probavu
- 100 g čokolade After Eight s mentom
- 25 g maslaca
- 600 g fino obranog kravljeg sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 125 g grčkog jogurta (2% masti)
- 2 jaja
Za dekoraciju
- 100 g svježih malina
- 1 žličica džema od malina
Kako se priprema?
- Kalup za tortu (s uklonjivim dnom) promjera 20 cm premažite maslacem.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Stavite kekse i čokoladne praline After Eight u blender i obradite dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte smjesu u kalup za tortu i polako pritisnite dok ne dobijete koricu.
- U veliku zdjelu dodajte sir, šećer i vaniliju i izmiješajte mikserom. Zatim dodajte jogurt i jaja dok ne dobijete kremu.
- 5. Prelijte dobivenu smjesu na koricu u kalupu za torte.
- Ostavite u pećnici 20 minuta. Treba se stvoriti čvrsta korica na rubovima, a u sredini treba biti mekana krema.
- Ugasite pećnicu i ostavite cheesecake da odmori nekoliko sati. Kolač će se i dalje peći.
- Ostavite desert u hladnjaku nekoliko sati da se ohladi.
- Prije posluživanja, ukrasite sa svježim jagodama i džemom.
Bon Appétit!
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 458 kcal
- Bjelančevina: 146 g
- Masti: 145 g
- Šećera: 308 g
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.