Posno varivo s povrćem iz pećnice
- BROJ PORCIJA: 6
- VRIJEME PRIPREME: 80 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 veliki patlidžan
- 1 veliki luk
- 3 režnja češnjaka
- 800 g velikih krumpira
- 6 srednje velikih rajčica
- 5 tikvica
- 12 cherry rajčica
- 300 g umaka od rajčice
- 1 žlica sušenog origana
- 2 žlice peršina
- 1 žlica Maggi dodatka jelima “Tajna okusa povrća”
Kako se priprema?
- Zagrijte pećnicu na 220 °C.
- Češnjak nasjeckajte, krumpir narežite na kockice, rajčice na kriške, a tikvice na okrugle kriške. Patlidžan prepolovite i narežite na tanke kriške.
- Pržite patlidžan u visokoj tavi na malo ulja, 5-7 minuta. Kada poprimi žutu koricu, maknite ga s vatre i stavite u visoku zdjelu.
- Luk i češnjak pržite u tavi 5 minuta, a potom prebacite u zdjelu s patlidžanom.
- U lonac stavite narezani krumpir, rajčicu, tikvice i umak od rajčica, a u odvojenu posudu 200 ml vode, origano i peršin. Začinite solju, paprom i Maggi dodatkom “Tajna okusa povrća”, dobro izmiješajte i dodajte preostalo maslinovo ulje.
- Sve stavite u posudu za pečenje i u pećnici ostavite 20-30 minuta. Kada vidite da je povrće mekano i pečeno, ostavite da se još malo ohladi pa izvadite iz pećnice.
Mmm, kao da je radila mama!
Nutritivne činjenjice po porciji
- Kalorija: 379 kcal
- Bjelančevina: 7.5 g
- Masti: 243g
- Ugljikohidrata: 32.5g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.