Sigurno se sjećate maminog variva s krumpirom... Što kažete na malo drugačiju izvedbu variva s krumpirom napravljenog u tavi?
- OBROK ZA: 6 osoba
- VRIJEME PRIPREME: 80 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 veliki patlidžan
- 1 veliki luk
- 3 režnja češnjaka
- 800 g velikih krumpira
- 6 srednje velikih rajčica
- 5 tikvica
- 12 cherry rajčica
- 300 g umaka od rajčice
- 1 žlica sušenog origana
- 2 žlice peršina
- 1 žlica MAGGI Tajna okusa povrća
Kako se priprema?
- Zagrijte pećnicu na 220 °C.
- Pripremite povrće: patlidžan prepolovite, a zatim narežite na tanke kriške. Nasjeckajte češnjak, krumpir narežite na kockice, rajčice na kriške i tikvice na okrugle kriške.
- Stavite malo ulja u visoku tavu i pržite patlidžan 5-7 minuta. Kad poprimi žutu koru, gotov je. Stavite patlidžan u visoku zdjelu.
- Stavite luk i češnjak u tavu i pržite 5 minuta. Kad je gotovo, prebacite u zdjelu s patlidžanom.
- U lonac dodajte narezani krumpir, rajčicu, tikvice i umak od rajčica. U posudu stavite 200 ml vode, origano i peršin. Začinite solju, paprom i dodajte žličicu MAGGI Tajna okusa povrća. Sastojke dobro izmiješajte i dodajte preostalo maslinovo ulje.
- Sve stavite u posudu za pečenje i ostavite 20-30 minuta u pećnici. Ne vadite iz pećnice čim vidite da je povrće mekano i pečeno, ostavite da se malo ohladi.
Kao da je radila mama!
Nutritivne činjenjice po porciji
- Kalorija: 379 kcal
- Bjelančevina: 7.5 g
- Masti: 243g
- Ugljikohidrata: 32.5g
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.