Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posno varivo s povrćem iz pećnice

r7

Sigurno se sjećate maminog variva s krumpirom... Što kažete na malo drugačiju izvedbu variva s krumpirom napravljenog u tavi?

 

  • OBROK ZA: 6 osoba
  • VRIJEME PRIPREME: 80 minuta
  • TEŽINA: lagano

Popis sastojaka

  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 veliki patlidžan
  • 1 veliki luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 800 g velikih krumpira
  • 6 srednje velikih rajčica
  • 5 tikvica
  • 12 cherry rajčica
  • 300 g umaka od rajčice
  • 1 žlica sušenog origana
  • 2 žlice peršina
  • 1 žlica MAGGI Tajna okusa povrća

Kako se priprema?

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.
  2. Pripremite povrće: patlidžan prepolovite, a zatim narežite na tanke kriške. Nasjeckajte češnjak, krumpir narežite na kockice, rajčice na kriške i tikvice na okrugle kriške.
  3. Stavite malo ulja u visoku tavu i pržite patlidžan 5-7 minuta. Kad poprimi žutu koru, gotov je. Stavite patlidžan u visoku zdjelu.
  4. Stavite luk i češnjak u tavu i pržite 5 minuta. Kad je gotovo, prebacite u zdjelu s patlidžanom.
  5. U lonac dodajte narezani krumpir, rajčicu, tikvice i umak od rajčica. U posudu stavite 200 ml vode, origano i peršin. Začinite solju, paprom i dodajte žličicu MAGGI Tajna okusa povrća. Sastojke dobro izmiješajte i dodajte preostalo maslinovo ulje. 
  6. Sve stavite u posudu za pečenje i ostavite 20-30 minuta u pećnici. Ne vadite iz pećnice čim vidite da je povrće mekano i pečeno, ostavite da se malo ohladi.

Kao da je radila mama!

Nutritivne činjenjice po porciji

  • Kalorija: 379  kcal
  • Bjelančevina: 7.5 g
  • Masti: 243g
  • Ugljikohidrata: 32.5g

 

https://www.traiestecugust.ro/reteta/tocanita-de-post-cu-legume-la-cuptor

Article Type