Sort results by
Sort results by

Pita sa špinatom i mekim sirom

Recept za pita sa špinatom i mekim sirom
 
  • BROJ PORCIJA: 6  
     
  • VRIJEME PRIPREME: 45 minuta 
     
  • TEŽINA: lagano 
     

Popis sastojaka 

  • 1 kg špinata 
  • 300 g mekog sira 
  • 250 g brašna 
  • 125 g maslaca 
  • 40 ml hladne vode 
  • 4 jaja 
  • 100 ml vrhnja 
  • 100 ml mlijeka 
  • MAGGI dodatak jelima “Tajna okusa povrća” 
     

Kako se priprema? 

  1. Napravite tijesto miješanjem brašna, jednog žumanjka i hladne vode pa ga stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne. 
     
  2. Potom tijesto raširite i stavite u posudu za pečenje, koju ćete ponovno opet staviti u hladnjak na nekoliko minuta, a zatim u pećnicu na 15-20 minuta. 
     
  3. U međuvremenu, pažljivo očistite i operite špinat. 
     
  4. Špinat stavite u uzavrelu vodu, a nakon pet minuta ga izvadite i narežite. 
     
  5. Tri preostala jaja dobro istucite, izmiješajte s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte narezani špinat, sol, papar i žličicu MAGGI dodatka jelima “Tajna okusa povrća”. 
     
  6. Pola količine mekog sira narežite na kockice i dodajte u smjesu. 
     
  7. Tu smjesu prelijte preko tijesta u kalupu za pečenje, a potom preko nje pospite ostatak mekog sira narezanog na kockice.  
     
  8. Stavite u pećnicu na 25 minuta. 
     

Poslužite vruće ili zagrijano, s umakom od rajčice s bosiljkom ili svježom salatom.   

Jednostavna za pripremu, pita sa špinatom i mekim sirom može biti ukusan doručak ili lagani ručak. 
 

Nutritivne vrijednosti po porciji 

  • Kalorija: 588.2 kcal 
     
  • Bjelančevina: 23.25 g 
     
  • Masti: 37.23 g 
     
  • Ugljikohidrata: 39.8 g 

  

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku