Jednostavna za pripremu i posluživanje, pita sa špinatom i mekim sirom može biti ukusan doručak ili čak i lagani ručak uz svježu salatu.
- OBROK ZA: 6 osoba
- VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 1 kg špinata
- 300 g mekog sira
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 40 ml hladne vode
- 4 jaja
- 100 ml vrhnja
- 100 ml mlijeka
- Maggi Tajna okusa povrća
Kako se priprema?
- Napravite tijesto za pitu tako da maslac pomiješate s brašnom, jednim žumanjkom i hladnom vodom, mijesite dok ne nastane tijesto koje potom stavite u hladnjak da se malo ohladi i stvrdne. Raširite ga i stavite u posudu za pečenje koju ste opet stavili u hladnjak na nekoliko minuta, a zatim u pećnicu na 15-20 minuta.
- U međuvremenu, pažljivo očistite i operite špinat i stavite ga kuhati u posudu s vrelom vodom.
- Špinat stavite u uzavrelu vodu, a nakon 5 minuta ga izvadite i narežite.
- Tri preostala jaja dobro istucite, izmiješajte s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte narezani špinat, sol, papar i žličicu MAGGI Tajna okusa povrća.
- Pola količine mekog sira narežite na kockice i dodajte u smjesu.
- Tu smjesu stavite u kalup za pečenje preko tijesta, a preko toga stavite ostatak mekog sira narezanog na kockice.
- Stavite peći u pećnicu na 25 minuta.
Poslužite vruće ili zagrijano s umakom od rajčice s bosiljkom ili svježom salatom. Na ovaj način ste brzo osigurali ukusan obrok za cijelu obitelj.
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 588.2 kcal
- Bjelančevina: 23.25 g
- Masti: 37.23 g
- Ugljikohidrata: 39.8 g
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.