Vegetarijanski recept bez mesa s posebnim okusom!
- OBROK ZA: 4 osobe
- VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
- TEŽINA: složeno
Popis sastojaka
- 4 paprike
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 žličica kumina
- 1 čili papričica ili 1 žličica crvenog papra
- 2 tikvice
- 175 g kukuruza
- 1 avokado
- 50 g sira cheddar
- 2 žličice korijandra
- 2 žličice MAGGI Tajna okusa povrća
Kako se priprema?
- U lonac stavite kuhati vodu, odrežite gornji dio paprike i očistite sjemenke, kuhajte ih 5 minuta, zatim izvadite i pustite da se ocijede s odrezanom stranom prema dolje.
- Nasjeckani luk stavite u tavu sa žlicom ulja i ostavite na vatri 3 minute, dok ne omekša. Dodajte kumin, čili (ili papar) i ostavite na vatri još 2-3 minute.
- Izrežite tikvice na kockice i dodajte ih u tavu s lukom i začinima i ostavite na vatri oko 4 minute, dok ne omekšaju, pa uklonite s vatre.
- U tavu dodajte kukuruz, avokado narezan na kockice, naribani sir, korijandar i MAGGI Tajna okusa povrća pa sve promiješajte.
- Napunite 4 paprike mješavinom povrća, a zatim ih stavite u neprijanjajuću posudu za pečenje u pećnici.
- Ostavite u pećnici 30-35 minuta, dok ne postane vrlo mekano.
- Nakon što izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi, a zatim poslužite.
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 235 kcal
- Bjelančevina: 8 g
- Masti: 14 g
- Ugljikohidrata: 21 g
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.