Sort results by
Sort results by

Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom

Recept za paprike punjene kukuruzom čilijem i sirom
 
  • BROJ PORCIJA: 4  
  • VRIJEME PRIPREME: 60 minuta 
  • TEŽINA: složeno 
     

Popis sastojaka 

  • 4 paprike 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 1 crveni luk 
  • 1 žličica kumina 
  • 1 čili papričica ili 1 žličica crvenog papra 
  • 2 tikvice 
  • 175 g kukuruza 
  • 1 avokado 
  • 50 g sira cheddar  
  • 2 žličice korijandra 
  • 2 žličice Maggi dodatka jelima “Tajna okusa povrća” 
     

Kako se priprema? 

  1. Očišćene paprike pet minuta kuhajte u prokuhaloj vodi. Zatim ih izvadite i okrenite odrezanu stranu prema dolje, kako bi se što bolje ocijedile. 
     
  2. Nasjeckani luk i žlicu maslinovog ulja pržite u tavi otprilike tri minute. Zatim dodajte kumin i čili (ili papar) i ostavite na vatri još 2-3 minute. 
     
  3. Dodajte tikvice izrezane na kockice i nastavite pržiti dok ne omekšaju, otprilike četiri minute. 
     
  4. U tavu dodajte kukuruz, avokado narezan na kockice, naribani sir, korijandar i Maggi dodatak jelima “Tajna okusa povrća” pa sve zajedno promiješajte. 
     
  5. Mješavinom povrća napunite četiri paprike, a zatim ih stavite u neprijanjajuću posudu za pečenje. 
     
  6. Paprike ostavite u pećnici 30-35 minuta, dok ne postanu vrlo mekane. 
     
  7. Nakon što ih izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade pet minuta pa poslužite. 


Ovo je pravi vegetarijanski recept posebnog okusa! 
 

Nutritivne vrijednosti po porciji 

  • Kalorija: 235 kcal 
     
  • Bjelančevina: 8 g 
     
  • Masti: 14 g 
     
  • Ugljikohidrata: 21 g 
     

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku