Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Juha od pečene mrkve i crvene leće

r15

Uživajte u ovom svježem receptu za juhu od mrkve s crvenom lećom i povrćem. 

 

  • OBROK ZA: 4 osobe
  • VRIJEME PRIPREME: 70 minuta
  • TEŽINA: lagano

 

Popis sastojaka

  • 2 žličice sjemenki kumina
  • ½ žličice pahuljica čilija 
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 600 g očišćene mrkve
  • 100 g očišćenog celera
  • 150 g očišćene crvene leće
  • 1 L vruće juhe od povrća
  • 200 ml svježeg mlijeka
  • 4 žličice MAGGI Tajne okusa povrća

 

Za serviranje:

  • obrani jogurt
  • kruh 
  • peršin

 

Kako se priprema?

  1. Mrkvu i celer narežite na jednako velike komade i stavite ih u posudu za pečenje.
  2. Zalijte maslinovim uljem i dodajte MAGGI Tajna okusa povrća. Dobro promiješajte.
  3. Zatim sve stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 220 stupnjeva, na 35 minuta, dok se ne počne karamelizirati.
  4. Na suhu tavu uspite sjemenke kumina i čili pahuljice, a pola ostavite za ukras. Drugu polovicu dodat ćete u juhu.
  5. Vruću juhu od povrća ulijte u zdjelu, dodajte leću, pečeno povrće i začine i stavite kuhati. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, dok leća ne omekša. Maknite lonac s vatre, ulijte mlijeko i promiješajte.
  6. Sve procijedite i poslužite juhu u 4 srednje velika tanjura. U svaku porciju dodajte jogurt i preostale začine koje ste prije usitnili u mužaru.
  7. Ako želite još svježiji okus, dodajte listove svježeg peršina.
  8. Juhu od mrkve i leće poslužite s kruhom.

 

Nutritivne vrijednosti po porciji

  • Kalorija: 222 kcal
  • Bjelančevina: 7 g
  • Masti: 11 g
  • Ugljikohidrata: 25 g

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.