Sort results by
Sort results by

Cheesecake s After Eight pralinama

Ukusni cheesecake After Eight s čokoladnom prelivu

 

  • BROJ PORCIJA: 6  
     
  • VRIJEME PRIPREME: 35 minuta 
     
  • TEŽINA: lagano 
     

Popis sastojaka 

  • 125 g Digestive keksa 
  • 100 g After Eight čokoladne praline s mentom 
  • 25 g maslaca 
  • 600 g fino obranog kravljeg sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 
  • 125 g grčkog jogurta (2% masti) 
  • 2 jaja 
     

Za dekoraciju 

  • 100 g svježih malina 
  • 1 žličica džema od malina 
     

Kako se priprema? 

  1. Maslacem premažite kalup za tortu s uklonjivim dnom, promjera 20 cm. 
     
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C. 
     
  3. Usitnjavajte kekse i čokoladne praline After Eight u blenderu sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Potom tu smjesu prebacite u kalup za tortu i polako pritišćite, dok ne dobijete koricu. 
     
  4. Sir, šećer i vaniliju i izmiješajte mikserom u velikoj zdjeli. Zatim dodajte jogurt i jaja te nastavite miješati, dok ne dobijete kremu. 
     
  5. Prelijte dobivenu smjesu preko korice u kalupu za torte pa sve zajedno stavite u pećnicu na 20 minuta. Na rubovima se treba stvoriti čvrsta korica, a u sredini mekana krema. 
     
  6. Ugasite pećnicu i ostavite cheesecake da se u njoj odmori nekoliko sati, zatim ga nekoliko sati hladite u hladnjaku.  
     
  7. Prije posluživanja, ukrasite svježim jagodama i džemom. 

Bon Appétit! 

Nutritivne vrijednosti po porciji 

  • Kalorija: 458 kcal 
     
  • Bjelančevina: 146 g 
     
  • Masti: 145 g 
     
  • Šećera: 308 g 

 

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku