- BROJ PORCIJA: 6
- VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 125 g Digestive keksa
- 100 g After Eight čokoladne praline s mentom
- 25 g maslaca
- 600 g fino obranog kravljeg sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 125 g grčkog jogurta (2% masti)
- 2 jaja
Za dekoraciju
- 100 g svježih malina
- 1 žličica džema od malina
Kako se priprema?
- Maslacem premažite kalup za tortu s uklonjivim dnom, promjera 20 cm.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Usitnjavajte kekse i čokoladne praline After Eight u blenderu sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Potom tu smjesu prebacite u kalup za tortu i polako pritišćite, dok ne dobijete koricu.
- Sir, šećer i vaniliju i izmiješajte mikserom u velikoj zdjeli. Zatim dodajte jogurt i jaja te nastavite miješati, dok ne dobijete kremu.
- Prelijte dobivenu smjesu preko korice u kalupu za torte pa sve zajedno stavite u pećnicu na 20 minuta. Na rubovima se treba stvoriti čvrsta korica, a u sredini mekana krema.
- Ugasite pećnicu i ostavite cheesecake da se u njoj odmori nekoliko sati, zatim ga nekoliko sati hladite u hladnjaku.
- Prije posluživanja, ukrasite svježim jagodama i džemom.
Bon Appétit!
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 458 kcal
- Bjelančevina: 146 g
- Masti: 145 g
- Šećera: 308 g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.