Sort by
Sort by

Brza pita od špinata i sira

Brza pita od špinata i sira u zdjeli

Kad Vam ostane neiskorištenog mekog sira, sjetite se ove pite od špinata i sira.

  • BROJ PORCIJA: 6
  • VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
  • TEŽINA: lagano

Popis sastojaka

  • 1 kg špinata 
  • 300 g mekog sira 
  • 250 g brašna 
  • 125 g maslaca 
  • 40 ml hladne vode 
  • 4 jaja 
  • 100 ml vrhnja 
  • 100 ml mlijeka 
  • Maggi povrtna kocka za juhu 

Kako se priprema brza pita od špinata i sira?

  1. Napravite tijesto miješanjem brašna, jednog žumanjka i hladne vode pa ga stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne. 
  2. Potom tijesto raširite i stavite u posudu za pečenje, koju ćete ponovno opet staviti u hladnjak na nekoliko minuta, a zatim u pećnicu na otprilike 15 do 20 minuta. 
  3. U međuvremenu, dok se tijesto peče, pažljivo očistite i operite špinat. 
  4. Špinat stavite u uzavrelu vodu, kuhajte pet minuta, a nakon toga izvadite i narežite. 
  5. Tri preostala jaja dobro istucite, izmiješajte s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte narezani i skuhani špinat te začine (sol, papar i smrvljenu Maggi povrtnu kocku za juhu).
  6. Pola količine mekog sira narežite na kockice i dodajte u smjesu. 
  7. Tu smjesu prelijte preko tijesta u kalupu za pečenje, a potom preko nje pospite ostatak mekog sira također narezanog na kockice.  
  8. Stavite u pećnicu na 25 minuta.
  9. Poslužite ovu ukusnu pitu od špinata i sira vruću ili zagrijanu, s umakom od rajčice s bosiljkom ili svježom salatom.   

Jednostavna za pripremu, pita od špinata i sira može biti ukusan doručak ili lagani ručak. Ako vam ostane od ručka, poslužit će i kao zdravi večernji obrok. U slast!

Nutritivne vrijednosti po porciji

Kalorija: 588.2 kcal
Bjelančevina:  23.25 g
Masti:  37.23 g
Ugljikohidrata:  39.8 g

 

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.